IGUMAN SE BORI ZA ŽIVOT: Pomahnitali mladić izbo oca Jeronima sa leđa, krvi bilo svuda, vernici zatekli JEZIVU SCENU u manastiru
Foto: Youtube/Accent TV

novi detalji

IGUMAN SE BORI ZA ŽIVOT: Pomahnitali mladić izbo oca Jeronima sa leđa, krvi bilo svuda, vernici zatekli JEZIVU SCENU u manastiru

Planeta -

Iguman Jeronim nalazi se u teškom stanju nakon što je napadnut nožem u manastiru u moldavskom gradu Soroki.

Mediji su prethodno, podsetimo, objavili da je iguman manastira Pokrova Presvete Bogorodice u Kosauti preminuo od zadobijenih rana, međutim, lekari su ipak uspeli da ga reanimiraju po dolasku u bolnicu nakon čega je operisan.

Lekari iz okružne bolnice operisali su igumana Jeronima zajedno sa specijalistima iz moldavske prestonice Кišinjeva.

- Stanje pacijenta je teško, ali stabilno. Iguman je svestan i priča. Zbog velikog gubitka krvi transfuzovana mu je velika količina krvnih komponenti. Uprava okružne bolnice Soroka moli sve ljude dobre vere da daju krv za arhimandrita Jeronima kako bi mu spasli život - navodi direktorka zdravstvene ustanove Ela Ursu.

arhimandrit Jeronim, Moldavija, ubijen monah
foto: Youtube/Accent TV

Arhimandrit Jeronim, podsetimo, izboden je u nedelju u manastiru.

Igumana je prema rečima očevidaca napao je sa leđa jedan mladić u trenutku kad je hteo da otvori vrata manastirske sale da uđu vernici. Arhimandrit je pao na zemlju i počeo da krvari. Vernici su prvo pomislili da mu je pozlilo zbog problema sa krvnim pritiskom ili srčanom bolešću, a zatim mu je nekoliko muškaraca pružilo prvu pomoć.

Mladić koji je izbo igumana navodno ima psihičke smetnje i dolazio je poslednjih godinu dana na službe. Mediji nezvanično navode da je nakon napada počinio samoubistvo u obližnjoj šumi.

(Kurir.rs/Realitatea/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

00:07

IZBO MLADIĆA (23) NA SPLAVU U BEOGRADU: Uhapšen muškarac zbog UBISTVA U POKUŠAJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track