FSB SE OGLASIO O UDARU ANTIPUTINOVSKIH TRUPA Izneti podaci o gubicima na neprijateljskoj strani, objavljeno šta je bio CILJ NAPADA
Foto: Printscreen/Twitter, Printscreen, Shutterstock

TVRDE DA POKUŠAJI UPADA TRAJU OD NEDELJE

FSB SE OGLASIO O UDARU ANTIPUTINOVSKIH TRUPA Izneti podaci o gubicima na neprijateljskoj strani, objavljeno šta je bio CILJ NAPADA

Planeta -

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) negirala je danas navode da su ruske paravojne formacije sačinjene od protivnika Kremlja uspele da se probiju na teritoriju Kurske i Belgorodske oblasti.

Državna agencija Tas je prenela tvrdnju FSB da je od nedelje "zaustavljeno nekoliko pokušaja narušavanja državne granice".

- Uništeno je više od 100 članova neprijateljskog osoblja, šest tenkova, haubice Cezar, 20 oklopnih borbenih vozila i jedno uporište - navedeno je iz FSB, bez objašnjavanja da li se radi o podacima od jutros ili se oni odnose i na prethodne dane.

ruski Partizani
foto: Printscreen/Twitter

Moskou tajms prenosi da je Roman Starovojt, guverner Kurske oblasti potvrdio da su naoružane grupe pokrenule napad iz Ukrajine.

- Grupa diverzanata i sabotera pokušala je da se probije (preko granice), došlo je do vatrenog okršaja. Ali nije bilo upada - naveo je Starovojt u video poruci objavljenoj na Telegramu i dodao da je ranjen jedan civil.

ruski Partizani
foto: Printscreen/Twitter

On je kazao da je cilj napada bilo selo Tiotkino, koje se nalazi odmah uz rusku granicu s Ukrajinom.

S druge strane, Legija "Sloboda Rusiji" je na društvenim mrežama objavila da je "uništila" rusko vojno oklopno vozilo upravo u tom selu.

KGB, FSB, Ljubljanka
foto: Shutterstock

Moskou tajms navodi da vlasti Belgorodske oblasti, koje su tokom noći i jutros prijavile niz ukrajinskih napada dronovima na to područje, nisu potvrdile da li su ruske naoružane grupe, koje se bore na strani Kijeva, pokrenule upad i na tom delu granice s Ukrajinom.

(Kurir.rs/The Moscow Times/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

03:49

PUTIN NEĆE STATI NA UKRAJINI Čanak tvrdi: Mislili su i da će Hitler stati na Sudetima! Pobedi li Tramp, KIJEV OSTAJE BEZ POMOĆI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track