"MARŠIRAĆEMO NA MOSKVU": Legija "Sloboda za Rusiju" tvrdi da je i dalje u selu Tetkino i da prkose GRANATAMA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter, Shutterstock

NAVODNO NISU NAPUSTILI TETKINO

"MARŠIRAĆEMO NA MOSKVU": Legija "Sloboda za Rusiju" tvrdi da je i dalje u selu Tetkino i da prkose GRANATAMA (VIDEO)

Planeta -

Legija "Sloboda za Rusiju", sastavljena od dobrovoljaca koji se protive vlasti predsednika Vladimira Putina i bore na strani Ukrajine, objavila je novi video snimak za koji tvrde da je načinjen u selu Tetkino u Kurskoj oblasti.

Borci na snimku tvrde da se još uvek nalaze u tom prekograničnom naselju, uprkos tome što su izloženi žestokom granatiranju, kao i da planiraju da nastave dalje.

- Slava Ukrajini, herojima slava. Sloboda za Rusiju - kažu oni na kraju klipa.

Jedan od dobrovoljaca Legije "Sloboda za Rusiju" je juče, na dan navodnog prekograničnog upada koji su ruske vlasti negirale, kazao za Njuzvik da im je cilj da "marširaju na Moskvu".

Tjotkino, Rusija
foto: Shutterstock

Aleksej Baranovski zvani "Lutik" je američkom magazinu kazao da su oni zauzeli selo Tetkino, ali da se linija fronta brzo menja.

- Mogu da potvrdim da je danas pokrenuta specijalna oslobodilačka operacija u kojoj su ujedinjene snage ruskih volontera iz Ukrajine zajedno prešle granicu. Dok ovo pričamo, borbe se vode u blizini granica sa Belgorodskom i Kurskom oblasti, pri čemu naše grupe trenutno drže inicijativu - rekao je tada Baranovski.

Pored Legije "Sloboda za Rusiju", koja je upala tenkovima u prekogranične oblasti, u napadu su učestvovali i Ruski dobrovoljački korpus i Sibirski bataljon.

Tjotkino, Rusija
foto: Printscreen/Twitter

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) juče je negirala navode da su ruske paravojne formacije sačinjene od protivnika Kremlja uspele da se probiju na teritoriju Kurske i Belgorodske oblasti.

Državna agencija Tas je prenela tvrdnju FSB da je od nedelje "zaustavljeno nekoliko pokušaja narušavanja državne granice".

- Uništeno je više od 100 članova neprijateljskog osoblja, šest tenkova, haubice Cezar, 20 oklopnih borbenih vozila i jedno uporište - navedeno je iz FSB, bez objašnjavanja da li se radi o podacima od jutros ili se oni odnose i na prethodne dane.

(Kurir.rs/Newsweek/Preveo i priredio: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track