OVAKO RUSI UNIŠTAVAJU MOĆNE AMERIČKE ABRAMSE U UKRAJINI Ovo oružje je NOĆNA MORA za tenkove koji i dalje nemaju JEDAN BITAN DEO
Foto: Printscreen YT

OVAKO RUSI UNIŠTAVAJU MOĆNE AMERIČKE ABRAMSE U UKRAJINI Ovo oružje je NOĆNA MORA za tenkove koji i dalje nemaju JEDAN BITAN DEO

Planeta -

Ruski tenkovi, protivoklopni sistemi, artiljerija i minsko-eskplozivna sredstva će sigurno dovesti do još uništenih i oštećenih tenkova M1A1 SA "abrams" američke proizvodnje, u upotrebi ukrajinske vojske, prenosi "Forbs".

Najveću pretnju za američke tenkove predstavljaju ruske protivoklopne vođene rakete, zbog čega, prema mišljenju autora teksta Ukrajinci moraju da modernizuju vozila i ugrade uređaje za otkrivanje laserskog zračenja.

Međutim, iako bi ovakav sistem možda spasio pojedine tenkove, svakako neće imati uticaja na ono što će se gotovo sigurno desiti u narednim nedeljama i mesecima – gubitke izazvane artiljerijom, minama i vrlo moguće dejstvom drugih (ruskih) tenkova.

Abrams, Abrams M1A1, tenk Ambrams, tenk
foto: Matthias Merz / AFP / Profimedia

Pored navedenog naoružanja, treba naglasiti i da veliku pretnju za američke tenkove predstavljaju malogabaritni FPV dronovi, budući da "abramsi" ukrajinske vojske i dalje nemaju nadstrešnice za zaštitu od napada "odozgo".

"M1 je izdržljiv tenk, ali nije ništa manje ranjiv nego bilo koji drugi tenk. Naviknite se na prizor uništenih i napuštenih 'abramsa' u Ukrajini", zaključuje se u tekstu.

SAD su Ukrajini donirale 31 "abrams" i nekoliko inžinjerijskih vozila M1150 "asolt bričer" zasnovanih na M1, a od početka godine, kada su prvi put uvedeni u borbena dejstva, ruski borci uništili su i teško oštetili četiri tenka i dva inžinjerijska vozila, a sudbina ukrajinskih posada nije poznata.

Kurir.rs/Forbs/RT/Preneo: P. P.

Bonus video:

07:01

POTVRĐENO: UKRAJINCI NAPUSTILI SOLEDAR! Krivokapić: Tenkovi Leopard 2 će biti lako uništeni, a ni američki Abrams NEĆE PROĆI BOLJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track