VELIKI ŠOK ZA TRAMPA! Jedan od NAJBLIŽIH SARADNIKA javno mu okrenuo leđa: Nikoga ne bi trebalo da čudi što ga NEĆU PODRŽATI
Foto: AP/Steve Helber

konflikt

VELIKI ŠOK ZA TRAMPA! Jedan od NAJBLIŽIH SARADNIKA javno mu okrenuo leđa: Nikoga ne bi trebalo da čudi što ga NEĆU PODRŽATI

Planeta -

Majk Pens, koji je bio potpredsednik SAD četiri godine pod Donaldom Trampom, rekao je da neće podržati svog bivšeg šefa na predsedničkim izborima koji će se održati u novembru.

- Nikoga ne bi trebalo da čudi što na predsedničkim izborima neću podržati Donalda Trampa - rekao je Pens u petak za Foks njuz.

Pens je takođe trebalo da bude jedan od republikanskih kandidata za predsednika, međutim, prekinuo je kampanju zbog loših rezultata u anketama. Tramp je nedavno matematički obezbedio republikansku nominaciju i 5. novembra će se ponovo suočiti sa kandidatom demokrata i aktuelnim predsednikom SAD Džoom Bajdenom na izborima.

Pens je lojalno služio Trampu tokom njegovog mandata, ali je javno prekinuo veze sa bivšim republikanskim predsednikom zbog njegove uloge u pobuni pristalica 6. januara 2021. godine na američkom Кapitolu.

0565205149, Majkl Pens, SAD, Amerika, potpredsednik
foto: Profimedia

Tog dana, Pens, koji je kao potpredsednik imao ceremonijalnu ulogu predsednika američkog Senata, nadgledao je potvrdu Bajdenove pobede nad Trampom na izborima 2020. godine. Odbio je Trampove instrukcije da odloži ili zaustavi sertifikaciju što je izazvalo ljutiti ukor Trampa tokom pobune. Neki demonstranti su uzvikivali "obesi Majka Pensa".

Pens je tokom predsedničke kampanje rekao da mu je tog dana život bio u opasnosti i pozvao republikanske glasače da ne podrže Trampa kao kandidata za Belu kuću na ovogodišnjim izborima.

Pens je napustio svoju kampanju još u oktobru pre bilo kakvog glasanja.

(Kurir.rs/Večernji/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track