"GURNUO MI JE RUKU PREMA NJEGOVOM MEĐUNOŽJU": Skandal trese Ameriku, premijer Njujorka optužen za POLNO ZLOSTAVLJANJE
Foto: Michael M. Santiago / Getty images / Profimedia

šok

"GURNUO MI JE RUKU PREMA NJEGOVOM MEĐUNOŽJU": Skandal trese Ameriku, premijer Njujorka optužen za POLNO ZLOSTAVLJANJE

Planeta -

Jedna žena je optužila gradonačelnika Njujorka Erika Adamsa da ju je seksualno zlostavljao 1993. godine, prema tužbi koja je podneta juče, piše Njuzvik.

Bivša administrativna pomoćnica policije Lorna Bič-Matura u tekstu tužbe tvrdi da ju je Adams, tada saobraćajni policajac, odvezao kući, stao na prazan parking i tražio od nje seks.

Bič-Matura dalje tvrdi da je Adams, nakon što ga je odbila, „nasilno gurnuo” njenu ruku prema njegovom međunožju i masturbirao.

Adams je ranije negirao tvrdnje Bič-Mature kada je u novembru podnela žalbu Vrhovnom sudu države Njujork.

„To se apsolutno nije dogodilo“, rekao je tada. „Ne sećam se da sam ikada sreo ovu osobu i nikada nikome ne bih povredio u toj meri“, rekao je on.

Ona traži 5 miliona dolara odštete

U tužbi se takođe navodi da se napad dogodio dok su ona i Adams radili u njujorškoj policijskoj upravi. Bič-Matura navodi da je Adams rekao da će razgovarati sa njom o unapređenju i da ju je pokupio svojim automobilom nakon posla na Menhetnu.

Rekla je da je umesto da je odveze pravo do njene kuće na Koni Ajlendu, stao na praznom placu blizu reke Hadson. Beach-Mathura tvrdi da je tamo tražio oralni seks u zamenu za unapređenje.

U svojoj tužbi, Bič-Matura je rekla da je doživela seksualni napad, zlostavljanje, nanošenje emocionalnog stresa, rodnu diskriminaciju i seksualno uznemiravanje.

Ona traži najmanje 5 miliona dolara odštete.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track