RUSI UNIŠTILI MOĆNO UKRAJINSKO ORUŽJE: Vojska punom parom sprečila novi napad iznad Belgoroda
Foto: Printscreen

RUSI UNIŠTILI MOĆNO UKRAJINSKO ORUŽJE: Vojska punom parom sprečila novi napad iznad Belgoroda

Planeta -

Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane Rusije uništili su 13 granata višecevnog raketnog sistema (MLRS) Vampir iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"20. marta oko 11.30 po moskovskom vremenu zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije višecevnim raketnim sistemom RM-70 Vampir. Sistemi protivvazdušne odbrane uništili su 13 raketa u vazduhu iznad Belgorodske oblasti. "

Podsećanja radi, Rusija je tokom vikenda uništila desetine raketa ispaljenih sa teritorije Ukrajine češkim raketnim sistemima Vampir za višestruko lansiranje (MLRS).

"Ruska protivvazdušna odbrana uništila je 10 raketa u vazduhu" iznad graničnog područja oko 8:30 ujutro", saopštila je Moskva. U nedelju je Rusija takođe objavila da je oborila devet raketa Vampir iznad regije Belgorod, koja graniči sa severoistočnom Ukrajinom.

Kremlj je objavio i da su njegove snage u subotu oborile 23 rakete Vampir i uništile jedno borbeno vozilo MLRS Vampir u blizini granice.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.)

Bonus video:

03:42

AKO RUSI UPOTREBE NUKLEARNO ORUŽJE TO NEĆE BITI U UKRAJINI! Analitičar ukazao na MOĆNU ZEMLJU kao na potencijalno NOVU HIROŠIMU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track