UKRAJINSKI GENERAL: Nova mobilizacija neće pomoći Kijevu da preokrene tok sukoba
Foto: X/DefenceU

UKRAJINSKI GENERAL: Nova mobilizacija neće pomoći Kijevu da preokrene tok sukoba

Planeta -

Nova mobilizacija neće pomoći Kijevu da preokrene tok sukoba, smatra penzionisani general-major Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos.

"Građani Ukrajine moraju jasno da shvate da kada dobijemo ove informacije iz ove perspektive (o novom talasu mobilizacije), ovo pitanje može poboljšati situaciju, ali je neće značajno promeniti u našu korist. Neće biti prekretnica“, rekao je Krivonos.

Prema njegovim rečima, Volodimir Zelenski i njegova administracija se ne nose sa obezbeđivanjem Oružanih snaga Ukrajine resursima neophodnim za vođenje vojnih operacija.

"Zelenski je rekao da ima pet-šest menadžera, pa neka onda bar opiše ko je za šta odgovoran. Ko je odgovoran za fortifikacionu opremu teritorije Ukrajine - ne znamo ko je odgovoran za rad civilnog sektora u sprovođenju mobilizacije – ne znamo“, rekao je general u penziji.

On je izrazio mišljenje da će sa ovakvim „menadžerima“ opet sve biti „zatrpano“, a ni mobilizacija neće dati nikakav rezultat. „Ova situacija me jako zabrinjava“, priznao je Krivonos.

Ranije je javljeno da je NATO pozvao ukrajinske vlasti da izvrše novu mobilizaciju.

Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: P. P.

Bonus video:

05:19

MOGUĆ SUKOB RUSIJE I NATO SNAGA General u penziji upozorio: Putin spreman na nuklearni rat ODRŽAVAJU BOJEVE GLAVE U PUNOM STANJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track