"AKO RUSI UPOTREBE NUKLEARNO ORUŽJE, OVE DVE ZEMLJE ĆE UZVRATITI ISTOG SEKUNDA!" Obradović: Ne ide to tako što se stisne dugme!
Foto: Shutterstock, Kurir TV

napad na kijev

"AKO RUSI UPOTREBE NUKLEARNO ORUŽJE, OVE DVE ZEMLJE ĆE UZVRATITI ISTOG SEKUNDA!" Obradović: Ne ide to tako što se stisne dugme!

Planeta -

U emisiji Usijanje ruski raketni napad na Kijev komentarisao je Darko Obradović iz centra za društvenu analizu.

Obradović je izjave u kojima se tvrdi da Rusija ne može da izgubi rat zato što je nuklearna sila nazvao propagandističkim navevši primer Avganistana, Vijetnama i Alžira:

Darko Obradović
foto: Kurir televizija

- Ruse su namlatili u Avganistanu, Amerikanci su izgubili Vijetnam, Francuzi su predali Alžir. Niko tada nie rekao bacićemo atomsku bombu zato što gubimo rat.

Na pitanje voditeljke Jelene Pejović koje bi zemlje prve uzvratile ukoliko bi Rusija upotrebili nuklearno naoružanje u Ukrajni obradović je odgovorio:

- U prvom redu to bi uradile sve evropske države zbog prekograničnog zagađenja zbog čega se nuklearni napad na Ukrajinu može smatrati napadom na pogranične države, a i na sve ostale zbog nuklearnog oblaka. Po strategiji uzajamnog uništenja istog sekunda bi Francuska i Velika Britanija dejstvovale. Moram da kažem da su američke nuklearni potencijali kako je javno saopšteno vam operativne spremnosti. Ali budite sigurni da se nuklearni napad ne ide tako što neko stisne dugme. Njemu prethode pripreme. Računajte na to da je Rusija obaveštajno probušena zemlja - rekao je Obradović i dodao:

00:51

AKO RUSI UPOTREBE NUKLEARNO ORUŽJE, OVE DVE ZEMLJE ĆE UZVRATITI ISTOG SEKUNDA! Obradović: Ne ide to tako što se stisne dugme!

- Putin je izgubio rat sa sopstvenim ministarstvom odbrane kada je pobuna Prigožina propala i kada je prigožin ubijen. Tada se videlo da Rusijom ne vlada jedan čovek.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:49

PUTIN NEĆE STATI NA UKRAJINI Čanak tvrdi: Mislili su i da će Hitler stati na Sudetima! Pobedi li Tramp, KIJEV OSTAJE BEZ POMOĆI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track