PRVI SNIMAK SASLUŠANJA TERORISTE IZ MOSKVE: Dobio sam 500.000 da pobijem sve na koncertu! NE MOŽE DA PRIČA KOLIKO SE TRESE (VIDEO)
Foto: screenshot

jeziva SCENA

PRVI SNIMAK SASLUŠANJA TERORISTE IZ MOSKVE: Dobio sam 500.000 da pobijem sve na koncertu! NE MOŽE DA PRIČA KOLIKO SE TRESE (VIDEO)

Planeta -

Jedan od osumnjičenih priznao je nakon hapšenja da je učestvovao u terorističkom napadu na koncertnu halu Krokus u Moskvi!

Snimak saslušanja objavila je glavna urednica medijske grupe RT Margarita Simonjan na svom kanalu na Telegramu.

Osumnjičeni državljanin Tadžikistana, koji sve vreme drhti, navodi da je stigao iz Turske 4. marta i da mu je naređenje glasilo da se pobiju svi prisutni u koncertnoj sali i da mu je za to obećana nagrada od pola miliona rubalja. Pola novca mu je navodno odmah prebačeno na karticu nakon čega je usledila obuka od mesec dana.

Tvrdi da je kontaktiran pre mesec dana preko Telegrama i da ne zna ko mu je dao oružje. Navodi da je u kontakt sa nalogodavcima stupio preko svog propovednika i da je 1998. godište.

Na društvenim mrežama se pojavio i snimak ispitivanja drugog osumnjičenog.

Grupa terorista, podsetimo, otvorila je u petak oko 20 sati vatru u holu i koncertnoj sali Krokus na severozapadu Moskve nakon čega je podmetnula požar i pobegla. Najmanje 115 osoba je ubijeno, međutim, ruski istražni komitet očekuje da će biti mnogo više žrtava s obzirom na veliki broj teško povređenih.

Hospitalizovano je više od 100 osoba od kojih se polovina nalazi u teškom stanju.

Teroristi su uhapšeni oko 3 sata ujutru u Brjanskoj oblasti dok su pokušavali da stignu do Ukrajine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja