JEZIVA PODUDARNOST TERORISTIČKOG NAPADA U MOSKVI SA VIDEO IGRICOM: Fotografije užasa gotovo identične, cilj je MASOVNO UBISTVO
Foto: AP/Vitaly Smolnikov

ŠOK!

JEZIVA PODUDARNOST TERORISTIČKOG NAPADA U MOSKVI SA VIDEO IGRICOM: Fotografije užasa gotovo identične, cilj je MASOVNO UBISTVO

Planeta -

U terorističkom napadu na Krokus siti hol u Moskvi poginule su 133 osobe, a još 154 osobe su povređene, a snimci i fotografije ovog stravičnog događaja imaju jezivu podudarnost sa onima iz video igre iz 2019. godine "Call of Duty: Modern Warfare".

Naime, kampanja igre prati međunarodne snage specijalnih operacija, koje predvode SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo, u njihovoj borbi protiv terorističke organizacije poznatog kao "Al-Qatala" na čelu sa Zimrom.

Rusija, Moskva, teroristički napad
foto: STRINGER / AFP / Profimedia

- Tokom priče, igra prati operativca SAS-a Džona Mek Trevisa (koji se obično naziva "Kapetan Prajs") i CIA operativca Aleksa. Deo igre koje se tiče fiktivnog terorističkog napada na stadion Verdansk odvija se tokom ranih misija kampanje - objašnjava izvor Kurira i dodaje:

- Verdansk je grad koji se nalazi u fiktivnoj zemlji Urzikstanu, koja se graniči sa Rusijom. Za vreme kampanje, igra prikazuje teroristički napad na stadion Verdansk tokom utakmice, a koji izvode tеrоtisti Al-Qatala. Cilj napada je izvršiti masovno ubistvo i stvoriti haos širom Urzikstana.

1 / 5 Foto: Printscreen

- Generala na kraju ubija vođa Al-Qatala, Imran Zakhaev, tokom opsade ruske ambasade u Urzikstanu.

Podsećanja radi, Moskvu je u petak, 22. marta, zadesio stravičan teroristički napad u kom je ubijeno najmanje 133, a ranjeno više od 154 osoba. Ubijeno je i troje dece. Odgovornost za napad u Moskvi preuzela je Islamska država (ISIS).

Bonus video:

01:33

RUKA PRAVDE: Osumnjičenog za teroristički napad u Rusiji dovode u sud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track