GAĐANO SEDIŠTE SLUŽBE BEZBEDNOSTI UKRAJINE! Balističke rakete doletele sa Krima na Dan SBU! SVI VAŽNI OFICIRI BILI UNUTRA
Foto: Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia, Shutterstock, Printscreen

NOVI RUSKI VAZDUŠNI UDAR NA KIJEV

GAĐANO SEDIŠTE SLUŽBE BEZBEDNOSTI UKRAJINE! Balističke rakete doletele sa Krima na Dan SBU! SVI VAŽNI OFICIRI BILI UNUTRA

Planeta -

Izvori iz Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) potvrdili su za Kijev post da su dve balističke rakete ispaljene sa Krima na ukrajinsku prestonicu i da im je cilj bilo sedište SBU.

Navodi se da se danas u Ukrajini obeležava Dan SBU.

Kijev, Ukrajina
foto: Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia

Kijev post navodi da je Rusija raketama zato namerno gađala sedište ukrajinske službe gde se nalaze visokorangirani oficiri SBU.

Kijev, Ukrajina
foto: Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia

Ukrajinsko Ratno vazduhoplovstvo je objavilo da je protivvazdušna odbrana ove zemlje presrela dva balističke rakete lansirane sa Krima.

Kijev, mapa Kijeva
foto: Shutterstock

U saopštenju je navedeno da su oba projektila ciljala centar Kijeva.

Kijev post navodi da je više eksplozija danas odjeknulo u centru ukrajinske prestonice i to tek nešto oko 30 sekundi nakon što su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost i stanovništvo pozvano da ode u skloništa.

Izveštači ukrajinskog sajta koji se nalaze u različitim delovima Kijeva izbrojali su desetine snažnih eksplozija dok su se rakete približavale glavnom gradu oko 10.30 sati po lokalnom vremenu.

- Eksplozije u Kijevu. Odmah idite u skloništa - objavio je na društvenim mrežama kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko.

On je u narednom postu naveo da su spasilačke službe upućene u tri gradska distrikta.

Kijev indipendent prenosi da je Kličko kasnije saopštio da je povređeno petoro ljudi, od kojih je dvoje hospitalizovano, uključujući 16-godišnju devojčicu.

(Kurir.rs/The Kyiv Post/Preveo i priredio: N .V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track