BURNA NEDELJA ZA TRAMPA: Ističe rok za kauciju od pola milijarde dolara, biće mu zakazano suđenje, ali očekuje i DOBITAK NA BERZI
Foto: Elijah Nouvelage / AFP / Profimedia, Shutterstock

bivšem i potencijalno budućem predsedniku sad nikada nije dosadno

BURNA NEDELJA ZA TRAMPA: Ističe rok za kauciju od pola milijarde dolara, biće mu zakazano suđenje, ali očekuje i DOBITAK NA BERZI

Planeta -

Donald Tramp, bivši i potencijalno budući predsednik SAD, danas započinje jako burnu nedelju.

CNN navodi da je u njegovom burnom životu bilo bankrota, ličnih skandala, impičmenta (opoziva), kao i izbornih pobeda i poraza, ali ništa od toga ne može da se poredi s onim što ga očekuje tokom ove sedmice.

Navodi se da se Tramp muči da danas obezbedi oko pola milijarde dolara kaucije kako bi sprečio saveznu državu Njujork da mu zapleni imovinu nakon suđenja o velikoj finansijskoj prevari.

Demokratskoj partiji naklonjena američka televizija ocenjuje da se još uvek nezvanični republikanski predsednički kandidat nalazi u situaciji u kojoj je ugroženo njegovo "carstvo".

Donald Tramp
foto: Elijah Nouvelage / AFP / Profimedia

Navodi se da mu je ono omogućilo da oko sebe stvori auru tajkuna i pretpostavku posedovanja ogromnog bogatstva koji su ključni za Trampov lični identitet i njegov politički brend.

Međutim, u skladu sa rolerkoster prirodom njegove javne karijere, Trampa istovremeno očekuje i ogromni finansijski prihod.

Izlaskom na berzu njegove medijske kompanije, koja poseduje društvenu mrežu Trut soušal, Tramp bi svom bogatstvu trebalo da doda nove tri milijarde dolara, iako to ne bi rešilo njegove kratkoročne porobleme sa kešom.

Donald Tramp
foto: Shutterstock

I to nije sve, pošto bi Tramp već danas mogao da sazna kada će postati prvi bivši predsednik u američkoj istoriji kojem je počelo suđenje, pošto se u sudu na Menhetnu održava ključno saslušanje o vezi sa novcem koji je davao porno glumici Stormi Danijels da bi uoči predsedničkih izbora 2016. ćutala o njihovoj aferi.

Ukoliko do suđenja i presude dođe pre 5. novembra Tramp bi mogao da postane osuđenik uoči predsedničkih izbora.

(Kurir.rs/CNN/Preveo i priredio: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track