"ZAŠTO JE JOŠ ŽIV?" Pogledajte šokantnu reakciju šefa FSB kad su ga pitali za Budanova! TRAGOVI MASAKRA VODE KA KIJEVU? (VIDEO)
Foto: Gavriil Grigorov/Kremlin Pool / Zuma Press / Profimedia

neverica

"ZAŠTO JE JOŠ ŽIV?" Pogledajte šokantnu reakciju šefa FSB kad su ga pitali za Budanova! TRAGOVI MASAKRA VODE KA KIJEVU? (VIDEO)

Planeta -

Direktor Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnikov tvrdi da svedočenja privedenih u slučaju terorističkog napada u Moskvi potvrđuju ukrajinski trag!

- Primarni podaci koje smo dobili od pritvorenika to potvrđuju. Stoga ćemo dalje precizirati informacije koje bi trebalo da nam pokažu da li je prisustvo i učešće ukrajinske strane stvarno ili ne. Za sada ima razloga da se kaže da je to upravo tako - rekao je šef obaveštajne službe.

Direktor FSB tvrdi i da su za napad na koncertnu salu Krokus u Moskvi pored Ukrajine odgovorne SAD i Velika Britanija!

Bortnikov je pojasnio da postoje pomaci u istrazi i da naručilac za sada nije identifikovan, ali da FSB vidi ko je organizovao napad i regrutovao počinioce. Teroristički napad je prema njegovim rečima bio od koristi zapadnim obaveštajnim službama i Ukrajini kako bi uzdrmao situaciju u Rusiji i posejao paniku u društvu.

- Smatramo da su akciju pripremili islamistički radikali i zapadne obaveštajne službe, a same ukrajinske obaveštajne službe su direktno povezane sa napadom - naglasio je šef FSB tokom razgovora sa novinarom Pavlom Zarubinom.

Direktor FSB je takođe izjavio da SBU mora biti priznata kao teroristička organizacija i da je načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Кirilo Budanov odavno postao legitimna meta ruskih trupa.

- Svako ko počini zločine protiv Rusije i ruskih građana postaje naša legitimna meta - rekao je šef ruske FSB.

- Zašto je još živ - pitali su novinari.

- Videćemo šta predstoji - osmehnuo se Bortnikov.

Bonus video:

00:23

RUSI UHAPSILI UKRAJINSKU ŠPIJUNKU: Pogledajte akciju FSB u gradu Uglih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track