LUKAŠENKO IZNEO ŠOKANTNE TVRDNJE: Teroristi koji su počinili masakr u Moskvi BEŽALI KA UKRAJINI tek kad im je propao GLAVNI PLAN?
Foto: Maksim Blinov / Sputnik / Profimedia, Profimedia

drama

LUKAŠENKO IZNEO ŠOKANTNE TVRDNJE: Teroristi koji su počinili masakr u Moskvi BEŽALI KA UKRAJINI tek kad im je propao GLAVNI PLAN?

Planeta -

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko tvrdi da su teroristi koji su pobegli posle napada na koncertnu dvoranu Кrokus u Moskvi krenuli ka ukrajinskoj granici jer su shvatili da ne mogu da uđu u Belorusiju!

Ruska Federalna služba bezbednosti, podsetimo, izvestila je u subotu da je uhapsila četvoricu osumnjičenih u ruskoj Brjanskoj oblasti koja se graniči sa Belorusijom i Ukrajinom.

Lukašenko navodi da su beloruske snage bezbednosti postavile blokade puteva na ruskoj granici.

- Zbog toga nije bilo načina da uđu u Belorusiju. Videli su to pa su se okrenuli i otišli ​​ka rusko-ukrajinskoj granici - citira Lukašenka beloruska državna novinska agencija Belta.

Lukašenko je rekao i da je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarao o zatvaranju beloruske granice i dodao da je to od njega zatražio ruski šef države.

Putin je međutim u prvom obraćanju dan nakon napada rekao da su teroristi bežali ka Ukrajini gde im je "pripremljen prozor" za prelazak državne granice i da to ukazuje na umešanost Кijeva u masakr.

Putin je u ponedeljak rekao da je napad izvela Islamska država, ali je nastavio da govori o ukrajinskoj umešanosti objašnjavajući da je bekstvo napadači su pokušali da se domognu Ukrajine.

- Važno je odgovoriti na pitanje zašto su teroristi nakon zločina pokušali da odu u Ukrajinu? Кo ih je tamo čekao - rekao je ruski predsednik.

(Kurir.rs/Meduza/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

03:13

RADIKALNI ISLAMISTI I OPASNI TERORISTI: Šta je ISIS-K, grupa koja je preuzela odgovornost za napad u Moskvi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track