DESETINE KONTEJNERA NA BRODU SADRŽE OPASNE MATERIJE: Isplivali novi detalji stravične nesreće u Baltimoru
Foto: Printscreen/WJLA VIA AP

strašno

DESETINE KONTEJNERA NA BRODU SADRŽE OPASNE MATERIJE: Isplivali novi detalji stravične nesreće u Baltimoru

Planeta -

Desetine kontejnera na teretnom brodu koji je srušio most u Baltimoru sadrži opasne materijale, rekli su zvaničnici obalske straže u sredu.

Brod tanker Dali nosio je 56 kontejnera sa opasnim materijalima od ukupno 4.700 kontejnera na svojoj palubi kada je udario u most Frensis Skot Ki, rekao je zamenik obalske straže Peter Gautier tokom brifinga u Beloj kući.

Ali zvaničnik je naglasio da "nema pretnje za javnost" jer većina potencijalno opasnih kontejnera nije bila pogođena sudarom, navodi Fok Nevs.

„Većina tih kontejnera je bliža kućici za pilota i na njih potpuno ne utiče oštećenje na pramcu broda“, rekao je Gautier. „I nismo utvrdili da u ovom trenutku postoji bilo kakva vrsta oslobađanja."

Baltimor, brod, most, Kej Bridž
foto: Printscreen/WJLA VIA AP

Obalska straža i Inžinjerski korpus vojske predvodiće napore za čišćenje - da uklone brod, oštećene ostatke čeličnog mosta i sva vozila zarobljena ispod olupine u dubinama reke Patapsko.

Masivni kontejnerski brod je zaglavljen na mestu, držeći ga na pramcu težina komada mosta, kaže Gautier.

„Ovde je kritična stvar da, kao što znate, deo mosta ostaje na pramcu tog broda, a mi ćemo veoma blisko sarađivati sa Inžinjerskim korpusom vojske i njihovim izvođačima kako bismo prvo izvršili uklanjanje tog otpada. pre nego što se plovilo može ukloniti“, rekao je on. „Plac broda leži na dnu zbog težine ostataka tog mosta tamo.“

Podsetimo se, deo mosta Frensis Skot Ki u Baltimoru u Merilendu srušio se nakon što je veliki brod udario u njega u utorak rano ujutro.

(Kurir.rs/ The NewYork post/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

01:33

UŽAS U BALTIMORU: Most se srušio nakon što je brod udario u njega, stravične scene nesreće, nestalo najmanje SEDMORO LJUDI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track