KAMERE SNIMILE PLAĆENIKE KOJI SU UBILI PREBEGLOG RUSKOG PILOTA: Novi detalji istrage brutalne likvidacije Kuzminova u Španiji
Foto: X/FirilFor

izvor iz policije

KAMERE SNIMILE PLAĆENIKE KOJI SU UBILI PREBEGLOG RUSKOG PILOTA: Novi detalji istrage brutalne likvidacije Kuzminova u Španiji

Planeta -

Ubice su ispalile šest hica u odbeglog ruskog pilota Maksima Кuzminova nakon čega su ga pregazile automobilom!

Istraga je pokazala da su ubice prethodno u drugom gradu ukrale terenac. Pratili su Kuzminova i stigli do njegove zgrade gde su ga potom čekali na parkingu.

- Dvojica napadača su izašla iz automobila, doviknula ka njemu, a onda otvorila vatru. Kuzminov je pogođen sa šest metaka, većina hitaca je pogodila torzo, međutim, uspeo je da pretrči malo pre nego što se srušio na pod garaže. Ubice su se potom vratile u automobil i pregazile telo Кuzminova dok su odlazile - objavio je Njujork tajms pozivajući se na istražitelje.

Na mestu ubistva pronađeni su patroni kalibra 9 mm iz pištolja "makarov".

Kuzminov je prema navodima američkog lista kupio u Španiji skupoceni mercedes S-klase i nije se posebno skrivao. Izvor iz policije navodi da je odbegli pilot vodio "neskroman život" u Španiji i često posećivao barove gde se družio sa Ukrajincima i Rusima.

Maksim Kuzminov
foto: X/FirilFor

- Dvojica ubica sa kapuljačama, koje su snimile nadzorne kamere postavljene na parkingu stambenog kompleksa, očigledno su bili profesionalci koji su završili svoju misiju i brzo nestali - navodi američki list pozivajući se na izvore iz policije.

Mediji su 19. februara, podsetimo, preneli da je telo ubijenog muškarca pronađeno u opštini Viljahojosa u Španiji, a predstavnik Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane potom je potvrdio smrt odbeglog pilota. Informaciju da je Kuzminov ubijen kasnije je potvrdila i španska policija.

Kuzminov je na podsticaj ukrajinskih obaveštajaca oteo helikopter Mi-8 iz Кurska i odleteo u Ukrajinu. Na konferenciji za novinare u Ukrajini u septembru 2023. godine izjavio da je prvi kontaktirao ukrajinsku stranu i započeo pregovore koji su prema njegovim rečima trajali narednih šest meseci. Кuzminov je naveo i da su sa njim bila dva člana posade koja su iskočila iz helikoptera pre granice.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

03:36

RUSKI ZAHTEV ODBIJEN JER ZAPAD ŽELI DA SE NATO AGRESIJA ZABORAVI! Analitičari: Bombardovanje SRJ 1999 je istorijska prekretnica!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track