TRAGEDIJA NA PROSLAVI IZBORNE POBEDE U TURSKOJ: Funkcioner poginuo kad se balkon srušio na pristalice ispred sedišta CHP (VIDEO)
Foto: Printscreen

šok

TRAGEDIJA NA PROSLAVI IZBORNE POBEDE U TURSKOJ: Funkcioner poginuo kad se balkon srušio na pristalice ispred sedišta CHP (VIDEO)

Planeta -

Funkcioner Republikanske narodna partije poginuo je nakon što se srušio balkon tokom proslave pobede na lokalnim izborima u Turskoj!

Balkon se srušio tokom proslave u gradu Denizliju na jugozapadu Turske.

Na snimku se vidi kako balkon popušta pod težinom funkcionera CHP i potom pada na pristalice ispred sedišta stranke.

Stranka je na društvenim mrežama saopštila da je poginuo zamenik šefa kancelarije CHP u okrugu Tavas u provinciji Denizli Mehmet Palaz.

Mediji navode da je povređeno 18 ljudi od kojih je osam hospitalizovano.

Republikanska narodna partija, glavna opoziciona stranka u Turskoj, podsetimo, ostvarila je velike pobede na lokalnim izborima u toj zemlji i zadržala kontrolu nad najvećim gradom Istanbulom i prestonicom Ankarom.

CHP je pobedio vladajuću stranku AKP koju predvodi aktuelni predsednik Redžep Tajip Erdogan skoro u svim velikim gradovima.

Кandidat za predsednika seoskog veća u turskom gradu Elazigu, podsetimo, preminuo je od posledica srčanog udara nakon što je izgubio izbore voljom žreba! Tragedija se dogodila u selu Gunbagi nakon što je aktuelni predsednik seoskog veća Mustafa Demir dobio na izborima isti broj glasova kao i njegov protivkandidat.

Bonus video:

01:30

Izbori u Turskoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja