MOĆNI IRANSKI GENERAL UBIJEN U NAPADU NA DAMASK: Uzbuna na Bliskom istoku nakon izraelskog napada TEHERAN PRETI BRZOM OSVETOM
Foto: IRGC

MOĆNI IRANSKI GENERAL UBIJEN U NAPADU NA DAMASK: Uzbuna na Bliskom istoku nakon izraelskog napada TEHERAN PRETI BRZOM OSVETOM

Planeta -

General Iranske revolucionarne garde (IRGC) navodno je poginuo kad je izraelski projektil pogodio objekat pored iranske ambasade u Damasku!

Mohamed Reza Zahedi, vojni savetnik u Siriji i nekadašnji general kopnenih snaga IRGC, poginuo je u napadu "izraelskih vazduhoplovnih snaga" na iranski generalni konzulat u Damasku, prenosi iranska državna novinska agencija Fars.

- Brigadni general Mohamed Reza Zahedi, jedan od viših komandanata fronta otpora, poginuo je večeras od posledica napada izraelskih vazduhoplovnih snaga na konzulat iranske ambasade u Damasku - navodi se u saopštenju.

Zahedi je takođe jedan od najviših vojnih zvaničnika Irana.

Na fotografijama koje su objavljene vidi se da je zgrada konzulata gotovo uništena u napadu.

Portparol izraelske vojske izjavio da "neće komentarisati izveštaje u stranim medijima".

Ambasador Teherana u Damasku rekao je da će iranski odgovor na napad biti "snažan", dodajući da je ubijeno između 5 i 7 ljudi.

Sirija osuđuje izraelski napad na iranski konzulat u Damasku i smatra ga terorističkim napadom, izjavio je sirijski ministar spoljnih poslova Fejsal Mikdad.

- Najoštrije osuđujemo ovaj užasan teroristički napad na iranski konzulat u Damasku, koji je rezultirao smrću nekoliko nevinih ljudi - rekao je Mikdad, a prenosi sirijska državna televizija.

Sirijski ministar spoljnih poslova stigao je u iransku ambasadu ubrzo nakon vazdušnog udara i rekao da je Izrael „simbol terorizma u svetu“.

Bonus video:

01:21

PREDSTAVNICI IZRAELA I AMERIKE POTVRDILI DA ĆE RAT DUGO TRAJATI Stručnjaci analiziraju: Zbog OVOGA se Izrael oseća zaštićen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track