"IZRAEL ISPALIO 6 PROJEKTILA NA KONZULAT I REZIDENCIJU" Ambasador Irana otkrio DETALJE NAPADA u Damasku pa ŽESTOKO ZAPRETIO
Foto: Maher AL MOUNES / AFP / Profimedia

drama

"IZRAEL ISPALIO 6 PROJEKTILA NA KONZULAT I REZIDENCIJU" Ambasador Irana otkrio DETALJE NAPADA u Damasku pa ŽESTOKO ZAPRETIO

Planeta -

Iranski zvaničnici zapretili su osvetom povodom napada u Siriji u kome je ubijen Mohamed Reza Zahedi, nekadašnji general kopnenih snaga Iranske revolucionarne garde (IRGC).

Među prvima koji se oglasio bio je ambasador Irana u Siriji Husein Akbari koji je rekao da je "Izrael još jednom delovao protiv međunarodnog prava izvršivši napad na iranski konzulat u Damasku".

Reagujući na incident, Akbari je rekao da je "cionistički režim gađao zgradu konzulata i rezidenciju ambasadora, koja se nalazila pored iranske ambasade".

Husein Akbari
foto: EPA Youssef Dafawwi

- Izraelski lovci F35 su sa okupirane Golanske visoravni gađali zgradu sa šest projektila. Bio sam na svom radnom mestu u ambasadi i iz svoje sobe sam svedočio da je ova zgrada pogođena. Cionistički režim je delovao protiv međunarodnih zakona, što će rezultirati našim odlučnim odgovorom - naglasio je iranski diplomata.

Akbari je podvukao da je ubijeno najmanje 5 ljudi, od kojih su 3 iranski vojni atašei u Siriji.

Takođe, prema njegovim rečima, povređena su i dva sirijska policajca.

Bonus video:

02:55

USPEO DA POBEGNE OD UŽASA RATA U IZRAELU I STIGAO DO ITALIJE: Milan Fogel uživo iz Milana: Najveća opasnost je IRAN! (video)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja