SUPRUGA TERORISTE HITNO HOSPITALIZOVANA: Žena Tadžikistanca koji je PREDVODIO MONSTRUME tokom masakra u Moskvi prebačena u bolnicu
Foto: Olga MALTSEVA / AFP / Profimedia

novi detalji

SUPRUGA TERORISTE HITNO HOSPITALIZOVANA: Žena Tadžikistanca koji je PREDVODIO MONSTRUME tokom masakra u Moskvi prebačena u bolnicu

Planeta -

Supruga Dalerjona Mirzoeva, jednog od optuženih za teroristički napad u Moskvi, hitno je hospitalizovana.

Jedan od komšija roditelja teroriste navodi da se žena nalazi na intenzivnoj nezi u bolnici.

- Momentalno sam izgubila svest kad sam čula vest o terorističkom napadu - rekla je žena.

Tridesetdvogodišnji Mirzoev, koji je rodom iz Tadžikistana, ima suprugu i četvoro maloletne dece. Na uznemirujućem snimku napada, koji je objavila Islamska država, podsetimo, vidi se omaleni Tadžikistanac kako govori ostalim članovima grupe šta da rade, tako da se isprva verovalo da je on vođa terorista.

Roditelji Mirzoeva, podsetimo, prethodno su uputili saučešće porodicama žrtava terorističkog napada u kome su prema poslednjim zvaničnim podacima poginule 144 osobe.

Dopisnik RIA Novosti pronašao je u Tadžikistanu porodičnu kuću teroriste koja se nalazi u jednom selu 35 kilometara od prestonice Dušanbea. Кapije su otvorene, međutim, ukućani prema gostima postupaju oprezno i nerado govore.

- Izražavam saučešće majkama i sestrama žrtava i povređenima. Ne verujem da bi moj sin to mogao da uradi - rekla je majka optuženog teroriste Gulrakat Mirzoeva.

Saučešće je izrazio i njegov otac Barot Mirzoev.

- Izražavam saučešće očevima i majkama i svim rođacima i voljenima - rekao je Mirzoev za RIA Novosti.

Grupa terorista, podsetimo, upala je 22. marta oko 20 sata u koncertnu dvoranu Krokus na severozapadu Moskve i počela da puca na prisutne iz neposredne blizine.

Jedan od militanata uhapšenih u nedelju u Dagestanu priznao je inače na saslušanju da je dostavio oružje teroristima koji su počinili masakr u koncertnoj dvorani u Moskvi!

Bonus video:

03:13

RADIKALNI ISLAMISTI I OPASNI TERORISTI: Šta je ISIS-K, grupa koja je preuzela odgovornost za napad u Moskvi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track