"KUKAVIČKI ZLOČIN NEĆE OSTATI BEZ ODGOVORA": Predsednik Irana zapretio Izraelu, sprema se osveta za poginule VOJNE KOMANDANTE
Foto: AP / Vahid Salemi

plan da se uzvrati za vazdušni napad na iranski konzulat

"KUKAVIČKI ZLOČIN NEĆE OSTATI BEZ ODGOVORA": Predsednik Irana zapretio Izraelu, sprema se osveta za poginule VOJNE KOMANDANTE

Planeta -

Iran će uzvratiti za vazdušni napad na iranski konzulat u glavnom gradu Sirije Damasku za koji se sumnja da ga je izvršio Izrael, rekao je iranski predsednik Ebrahim Raisi, dan nakon što je u napadu ubijeno sedam iranskih vojnih komandanata.

„Pošto nije uspeo da uništi volju fronta otpora, cionistički režim (Izrael) je ponovo stavio ubistvo ne priznajući odgovornost na svoj dnevni red kako bi se spasio. Izrael mora da zna da nikada neće ostvariti svoje ciljeve i da će ovaj kukavički zločin neće ostati bez odgovora, rekao je Raisi, prenose državni mediji.

Izrael je pojačao udare

Izrael je dugo gađao iranska vojna postrojenja u Siriji i one iranskih saveznika, ali jučerašnji napad je bio prvi put da je pogođen i ogroman kompleks ambasada u Siriji. Portparol izraelske vojske odbio je da komentariše.

Izrael je pojačao ove udare paralelno sa svojom misijom protiv palestinske grupe Hamas koju podržava Iran. Hamasov napad na Izrael 7. oktobra, u kojem je, prema izraelskim podacima, ubijeno oko 1.200 ljudi i uzeta 253 taoca, započeo je rat u Gazi.

Više od 32.000 Palestinaca ubijeno je u izraelskoj ofanzivi na Gazu, saopštile su palestinske zdravstvene vlasti.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja