UKRAJINA POSLALA ROBOTA U AKCIJU KOD BAHMUTA: Pogledajte kako kamikaza diže MOST U VAZDUH da spreči juriš ruskih snaga (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

neverica

UKRAJINA POSLALA ROBOTA U AKCIJU KOD BAHMUTA: Pogledajte kako kamikaza diže MOST U VAZDUH da spreči juriš ruskih snaga (VIDEO)

Planeta -

Ukrajina je nedavno upotrebila zemaljske dronove na frontu zapadno od Bahmuta!

Ministarstvo digitalnog razvoja Ukrajine objavilo je snimak na kome se vidi kako dron kamikaza Ratel S diže u vazduh most u malom selu Ivanivske u Donjeckoj oblasti.

Na snimku se vidi kako dron, provlačeći se između olupina, upada u rupu na mostu nakon čega je odjeknula velika eksplozija. Snimak je inače nastao zapadno od Bahmuta gde je u toku velika ofanziva ruskih snaga.

Ministarstvo digitalnog razvoja Ukrajine navodi da takav robot nosi protivtenkovske mine ili borbeni modul koji može da raznese čak i tenk ili zemunicu.

Rusija je prethodno, podsetimo, objavila snimak na kome se vide zemaljski dronovi sa automatskim bacačem granata AGS-17. Saopšteno je da su takva jurišna vozila prvi put korišćena na frontu u Berdičiju.

Bonus video:

06:39

UKRAJINA TRAŽI SPAS I VOJNU POMOĆ OD BALKANA?! Analitičar: Dolazak Zelenskog u Tiranu u vezi sa potražnjom OVOG SPECIFIČNOG oružja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track