ČEČEN UHAPŠEN ZBOG MASAKRA U MOSKVI PRONAĐEN MRTAV U ZATVORU: Isplivao uznemirujući snimak sa obdukcije! TELO PUNO JEZIVIH POVREDA
Foto: Maksim Blinov / Sputnik / Profimedia, screenshot Telegram

novi detalji

ČEČEN UHAPŠEN ZBOG MASAKRA U MOSKVI PRONAĐEN MRTAV U ZATVORU: Isplivao uznemirujući snimak sa obdukcije! TELO PUNO JEZIVIH POVREDA

Planeta -

Muškarac iz Čečenije, koji je priveden zbog sumnje da je umešan u teroristički napad na koncertnu dvoranu u Moskvi, preminuo je nekoliko sati nakon hapšenja!

Taisa Uspanova, majka Ašaba Uspanova, rekla je ruskom portalu Agencija da je mladić 22. marta priveden na autobuskoj stanici dok je išao na posao. Uspanov je obavestio suprugu da je u policijskom pritvoru i tražio da dođe jer je bio grub prema snagama bezbednosti. Supruga je došla u policiju dva sata kasnije, međutim, službenici su joj rekli da je preminuo.

Žena je bila šokirana jer je malo pre toga razgovarala sa njim telefonom. Tiasa Uspanova nije mogla da imenuje odeljenje u kome je njen sin preminuo.

Uspanov, koji je imao 30 godina, sahranjen je u Čečeniji.

Opozicioni čečenski telegram kanal 1ADAT, koji je prvi izvestio o smrti Uspanova, navodi da je mladić zadavljen nakon što je mučen i premlaćen do te mere da su mu polomljena rebra i kičma.

Кanal je objavio i uznemirujući snimak na kome se vidi telo Uspanova sa jezivim povredama. Autor snimka kaže da su snage bezbednosti inscenirale samoubistvo Čečena u pokušaju da prikriju zločin.

- Ašaba Ruslanoviča Uspanova ubile su moskovske snage bezbednosti 22. marta. Ubili su ga bez ikakvih dokaza o njegovoj umešanosti u teroristički napad u Krokusu. Na snimku možete videti tragove mučenja o kojima smo pisali i čuti rezultate obdukcije - navodi 1ADAT.

Taisa Uspanova takođe tvrdi da njen sin nije mogao da izvrši samoubistvo jer je musliman.

Policija se za sada nije oglasila povodom smrti Uspanova.

Federalna služba bezbednosti, podsetimo, privela je do sada 10 osoba u vezi sa terorističkim napadom u Кrokusu među kojima su četiri direktna izvršioca masakra za koje se ispostavilo da su državljani Tadžikistana.

(Kurir.rs/Moscow Times/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

02:18

TERORISTI KOJI SU IZVRŠILI MASAKR U MOSKVI BILI POD DEJSTVOM NARKOTIKA?! Petričković: Postojala je jaka logistika iza napada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track