ZASTRAŠUJUĆE: Kola hitne pomoći dovezla pacijenta do kuće, iz vozila krenuo dim, par minuta kasnije sve je bilo U PLAMENU (VIDEO)
Foto: Printscreen/dailymail.co.uk

UŽAS

ZASTRAŠUJUĆE: Kola hitne pomoći dovezla pacijenta do kuće, iz vozila krenuo dim, par minuta kasnije sve je bilo U PLAMENU (VIDEO)

Planeta -

Zastrašujući snimak pokazuje trenutak kada vozilo hitne pomoći eksplodiralo u samo nekoliko trenutaka nakon što su odvezli 91-godišnjeg pacijenta.

Dejvid i Merilin Brinklou su pili šolju čaja kada su čuli veliki prasak i videli plamen kako guta njihovu baštu.

Samo nekoliko minuta ranije, privatna hitna pomoć je ostavila 91-godišnju komšinicu u invalidskim kolicima nakon boravka u bolnici.

Na snimku se vidi kako dva radnika koji brinu o ženi voze je do njene kuće.

Može se videti kako zabrinuti prolaznik alarmira jednog od radnika nakon što su primetili dim koji izlazi iz motora.

Nekoliko minuta kasnije, vozilo je eksplodiralo takvom snagom da je krov hitne pomoći bio otkinut i poleteo 50 metara u vazduh pre nego što je udario kroz Davidovu i Merilinovu garažu.

Vatrogasci su izašli na lice mesta i uspeli da ugase plamen pre nego što se proširio na susedna imanja.

Niko nije povređen u eksploziji

Na sreću, niko nije povređen u eksploziji koja je izazvala veliku štetu.

Vrućina je bila tako intenzivna da su se zadnji deo auta od ljudi u čijem se dvorištu desila eksplozija otopio, dok su im se prozori u dnevnim sobama popucali i zavese su im sagorele.

Merilin (74) je rekla: „Bilo je kao u holivudskom filmu.Nije mi bilo dobro.Stalno imam flešbekove. Od ambulante nije ostalo ništa i svi njeni komadići kao vulkan su leteli kao staklo. Užasno je pričati o tome."

požar
foto: Printscreen/dailymail.co.uk

Penzionisani stolar David, 69, rekao je da je kuća oštećena od dima i da je struja isključena.

„Neverovatno je da niko nije poginuo. Naša komšinka je bila u kolima hitne pomoći kratko vreme pre nego što se desila eksplozija eksplodirala. Vrelina je bila toliko jaka da se zadnji deo našeg automobila bukvalno otopio. Samo želimo da osiguravajuća kompanija požuri kako bismo mogli da popravimo naš dom."

Oglasila se hitna pomoć

Privatna hitna pomoć EMED, koja obezbeđuje prevoz pacijenata, saopštila je da istražuje uzrok eksplozije.

Portparol je rekao: „U četvrtak, 14. marta 2024, tokom rutinske vožnje pacijenata u Barton Under Needvood, zapalio se motor našeg vozila hitne pomoći. Nažalost, oštećene su neke od susednih imanja, kojima sada upravljamo preko našeg osiguravača."

"Sva naša vozila hitne pomoći redovno prolaze stroge bezbednosne provere i naš apsolutni prioritet je bezbednost naših pacijenata i zajednica kojima služimo", dodaje on.

(Kurir.rs/ DailyMaily/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track