MUNJEVITA AKCIJA FSB: Pripadnici specijalnih službi UPALI u prostorije za falsifikovanje novca, EVO ŠTA SU PRONAŠLI (VIDEO)
Foto: Shutterstock

brzo

MUNJEVITA AKCIJA FSB: Pripadnici specijalnih službi UPALI u prostorije za falsifikovanje novca, EVO ŠTA SU PRONAŠLI (VIDEO)

Planeta -

Pripadnici FSB otkrili su mrežu od 29 kancelarija za unovčavanje grivni i falsifikovanja novca u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) i Zaporožju. Osumnjičeni su to uradili koristeći kriptovalute preko stranih elektronskih finansijskih platformi, saopštila je pres služba regionalnog odeljenja FSB.

"Federalna služba bezbednosti Rusije u Zaporoškoj oblasti suzbila je delovanje međuregionalne kriminalne grupe iz redova zaposlenih u komercijalnoj organizaciji koja se bavi nezakonitim bankarskim aktivnostima na teritoriji Zaporoške oblasti i DNR nezakonite bankarske operacije falsifikovanja novca", navodi se u poruci.

Prema preliminarnim podacima FSB-a, količina gotovine koja je unovčena i prebačena u inostranstvo u 2023. godini iznosila je oko 500 miliona ukrajinskih grivni.

Glavna istražna uprava Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije za Zaporošku oblast pokrenula je krivični postupak protiv trojice osumnjičenih za nezakonite bankarske aktivnosti koje je izvršila organizovana grupa lica. Istražne radnje su u toku.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja