OVAKO JE POČELA DRAMA U RUSIJI: Pogledajte kako je nabujala reka RAZNELA BRANU u Orsku! NIVO VODE U GRADU VIŠI OD 4 METRA (VIDEO)
Foto: Sergey Niikiforov / Sputnik / Profimedia

ima i mrtvih

OVAKO JE POČELA DRAMA U RUSIJI: Pogledajte kako je nabujala reka RAZNELA BRANU u Orsku! NIVO VODE U GRADU VIŠI OD 4 METRA (VIDEO)

Planeta -

Vlasti su evakuisale više od 5.000 stanovnika Orenburške oblasti nakon pucanja brane na Uralu!

Drama postaje sve veća jer je nivo vode u reci kod Orska prema poslednjim informacijama kritičan i iznosi oko devet i po metara. To je za čak dva i po metra više od norme. Voda je na nekim mestima u prethodna 24 sata porasla za skoro četiri metra.

Telegram kanal SHOT navodi da je brana u Orsku oštećena na dva mesta i da su nadležne službe do sada uspele da zaustave prodor vode samo na jednom od njih. Na društvenim mrežama pojavio se i snimak pucanja brane u petak tokom večeri. Na snimku se vidi da su nadležne službe mašinama pokušala da popune pukotinu zemljom, međutim, voda je raznela ostatke barijere i izlila se u grad.

Vlasti navode da će biti potrebne možda i dve nedelje da se voda povuče iz Orska.

Za manje od 12 sati prema poslednjim informacijama poplavljeno je više od 2.500 kuća u Orenburškoj oblasti.

Telegram kanal Baza navodi da su najmanje dve osobe poginule nakon pucanja brane u Orsku. Jedan od njih se popeo na krov da bi pobegao od poplave i pao dok je drugo telo pronađeno u dvorištu jedne od kuća. Spasioci trenutno proveravaju i informacije o trećoj žrtvi.

Bonus video:

00:19

UNIŠTENA BRANA KAHOVKA KOD HERSONA: Rusi i Ukrajinci krive jedni druge za rušenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track