NOVA DRAMA U ODMETNUTOM REGIONU: Dron kamikaza pogodio RADARSKU STANICU blizu ukrajinske granice?! OGLASIO SE I KIJEV (FOTO/VIDEO)
Foto: screenshot

šok

NOVA DRAMA U ODMETNUTOM REGIONU: Dron kamikaza pogodio RADARSKU STANICU blizu ukrajinske granice?! OGLASIO SE I KIJEV (FOTO/VIDEO)

Planeta -

Dron kamikaza navodno je napao vojnu jedinicu u oblasti Ribnica u Pridnjestrovlju!

Ministarstvo državne bezbednosti nepriznate Pridnjestrovske Moldavske Republike tvrdi da se napad dogodio u petak u 14.35 sati na nekih šest kilometara od granice sa Ukrajinom.

- Vojna jedinica je pretrpela manja oštećenja i nije bilo žrtava - navodi se u saopštenju.

Pojedini ruski vojni blogeri navode da je meta drona bila radarska stanica.

Ukrajina
foto: screenshot

Obaveštajna služba Ministarstva odbrane Ukrajine (DIU) okarakterisala je tvrdnju međunarodno nepriznate države Pridnjestrovlje o napadu dronom na vojnu jedinicu kao provokaciju.

- Možemo reći da postoje neke snage koje su zainteresovane da destabilizuju situaciju u regionu pod izgovorom da navodno pripremaju Pridnjestrovlje za napad na Odesu. Seju paniku i organizuju provokacije, međutim, situacija se prati i nalazi se pod kontrolom - rekao je portparol DUI Andrij Jusov.

Sličan incident, pdosetimo, dogodio se 17. marta kad je eksplozija drona kamikaze izazvala požar na teritoriji vojne baze u Tiraspolju. Tom prilikom je izgoreo jedan stari helikopter Mi-8.

Bonus video:

03:38

UKRAJINA JE RAZBIJENA! General: Da imaju samo 10 odsto od svojih sadašnjih gubitaka BILO BI STRAVIČNO! Prognozirao kraj rata!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track