HUTI STALI UZ IRAN: Više od 400.000 militanata spremno za rat protiv Izraela BLISKI ISTOK SVE BLIŽI KATASTROFI (FOTO)
Foto: Hamza Ali / Alamy / Alamy / Profimedia

novi detalji

HUTI STALI UZ IRAN: Više od 400.000 militanata spremno za rat protiv Izraela BLISKI ISTOK SVE BLIŽI KATASTROFI (FOTO)

Planeta -

Huti su spremni da se bore rame uz rame sa Iranom protiv Izraela!

Militanti prema navodima iranskih medija navode da je 400.000 boraca spremno da se bori na strani Teherana ako izbije regionalni rat sa jevrejskom državom.

- Jemenci su obavestili Iran da je ukoliko dođe do regionalnog rata više od 400.000 boraca spremno da potpuno blokira Crveno more i gađa američke baze u Africi i na Bliskom istoku. Regrutovali su 200.000 novih boraca od početka sukoba - navodi Iran obzerver.

Izrael, podsetimo, očekuje odmazdu Irana nakon napada na abasadau u Damasku.

Izraelske vazduhoplovne snage izvele su prošlog ponedeljka napad na zgradu iranskog generalnog konzulata u prestonici Sirije. Кorpus Islamske revolucionarne garde Irana saopštio je da je u napadu ubijeno sedam njihovih visokih oficira.

Među njima su general Mohamed Reza Zahedi koji je bio komandant snaga za Siriju i Liban i njegov zamenik general Mohamed Hadija Hadži Rahimi.

Iranski predsednik Ibrahim Raisi i najviši predstavnici IRGC navode da će Izrael platiti "visoku cenu" za napad.

Iranska revolucionarna garda objavila je i zastrašujući snimak balističkih projektila koje mogu da stignu do Tel Aviva za 7 minuta!

Bonus video:

02:10

HUTI ZADAJU OZBILJNE UDARCE?! General: Vazdušni napadi Amerike i saveznika ne daju očekivane rezultate, MOGU DA UZVRATE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja