MLADIĆU SE U OKO ZABILA RUČKA KOČNICE OD 17 CM! Kad su ga dovezli, lekari ostali zapanjeni: Na kraju je USLEDIO ŠOK (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: ScienceDirect

MLADIĆU SE U OKO ZABILA RUČKA KOČNICE OD 17 CM! Kad su ga dovezli, lekari ostali zapanjeni: Na kraju je USLEDIO ŠOK (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

Lekari u Maleziji naišli su na neobičan slučaj koji ih je šokirao. Morali su pažljivo da uklone ručku kočnice motocikla iz očne duplje tinejdžera nakon stravičnog udesa, a mladić (19) je čudom izbegao nesreću bez većih povreda i bez trajnog oštećenja vida.

-Srećom, kočnica motocikla je promašila dečakovu očnu jabučicu za milimetar - otkrili su lekari u Maleziji.

Kako navode, vatrogasci su prvo morali da odseku ručicu kočnice sa motocikla na mestu udesa kako bi hitna pomoć stigla do mladića. Hitno je prevezen u Centar za istraživanje oka Univerziteta Malaja u Kuala Lumpuru sa jako natečenim okom i drškom koja mu je još virila iz desne očne duplje.

Malaysia
foto: ScienceDirect

Drška od 17 centimetara ušla mu je samo malo levo od očne jabučice. Nakon pregleda, lekari su otkrili da je tinejdžerova mrežnjača zamagljena i oštećena. CT snimci su pokazali da je ručka motocikla dečaku probila donju očnu duplju i oštetila deo kosti oko nosa. Na sreću, osovina je promašila njegovu zenicu i živce, što znači da je za dlaku izbegao dugotrajno oštećenje oka.

Prelomljena kost oko nosa tinejdžera sanirana je sa dva šrafa. A nakon operacije, njegov puls se vratio na normalnu brzinu od 72 do 80 otkucaja u minuti.

Detalji same nesreće nisu objavljeni, a mladić se dobro oporavlja nakon strašne nesreće.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja