FILIP GLEDAO KAKO UBICA NOŽEM BODE MAJKU I BEBU Ispovest čoveka koji je svedočio KRVAVOM NAPADU u Sidneju: "Izbrojao sam 4 tela"
Foto: X/aschapire

FILIP GLEDAO KAKO UBICA NOŽEM BODE MAJKU I BEBU Ispovest čoveka koji je svedočio KRVAVOM NAPADU u Sidneju: "Izbrojao sam 4 tela"

Planeta -

U krvavom napadu u tržnom centru "Vestfild Bondaj Džankšn" (Westfield Bondi Junction) na istoku Sidneja poginulo je sedmoro ljudi, kada je pomahnitali muškarac nožem krenuo da napada posetioce. Naime, među žrtvama je i napadač, kojeg je policajka upucala, nakon što nije poslušao njeno naređenje da baci oružje.

Među žrtvama je i jedna majka, dok je njena beba teško povređena, a radnik iz jedne prodavnice u tržnom centru svedočio je celom napadu na ženu i dete.

"Ubo ju je nožem, to se desilo ispred mene"

Menadžer prodavnice koja prodaje putne torbe video je trenutak kada je napadač izbo ženu. Johan Fransoa Filip (29) bio je u radnji sa još nekoliko kolega i kupaca kada je ugledao gomilu ljudi kako prolazi.

Žena je usred gužve pokucala na vrata prodavnice i zatražila da je puste.

Dok sam otključavao vrata, napadač je prišao ženi iza leđa i skočio na nju nožem. Brzo smo je uvukli unutra i zaključali vrata. On je ustao i shvatili smo da je upravo izbo dva čuvara - rekao je Filip.

Kako je dalje objasnio, nakon što je izbo dvojicu čuvara, potrčao je ka drugoj radnji, gde je napao ženu sa bebom.

"Video sam kako nose povređenu bebu"

- Onda je pretrčao u drugi deo prodavnice, i izbo ženu. To se desilo ispred mene. Iz našeg dela prodavnice imamo pogled na ulicu. Videli smo ljude kako beže iz tržnog centra, a kasnije i dolazak Hitne pomoći. Policija je pomogla ljudima. Na kraju sam izbrojao četiri tela na zemlji, video sam i kako nose povređenu bebu - dodao je on.

Podsetimo, napad nožem u tržnom centru "Vestfild Bondaj Džankšn" (Westfield Bondi Junction) na istoku Sidneja, se dogodio danas popodne po lokalnom vremenu, a napadača je ubila policija, izjavio je predstavnik australijske policije Entoni Kuk.

- Pripadnica policije se suočila sa napadačem... hodala je brzo iza njega da bi ga sustigla. Okrenuo se prema njoj i podigao nož. Upotrebila je vatreno oružje i ta osoba je sada mrtva - rekao je on, prenosi Gardijan.

Prema izjavi svedoka, objavili su mediji, pripadnica policije je napadaču rekla da baci nož, a kako on to nije uradio, pucala mu je direktno u grudi.

Kurir.rs/Indeks

Bonus video:

04:03

MUŠKARAC SVIREPO IZBO DVE ĆERKE, A TREĆU UDAVIO?! Pešić uživo iz Pariza otkrio detalje stravičnog zločina: VEĆ JE BIO OSUĐIVAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track