"JEMEN SE PRIDRUŽIO NAPADIMA NA IZRAEL": Iranska državna agencija objavila vest, misleći na pobunjenike HUTE, saveznike Teherana
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Peter Hermes Furian / Alamy / Alamy / Profimedia

lansirani dronovi

"JEMEN SE PRIDRUŽIO NAPADIMA NA IZRAEL": Iranska državna agencija objavila vest, misleći na pobunjenike HUTE, saveznike Teherana

Planeta -

Oružane snage Jemena lansirale su nekoliko dronova ka Izraelu istovremeno sa ispaljivanjem raketa i dronova iranskog Korpusa Revolucionarne garde, izvestila je iranska državna agencija IRNA u noći između subote i nedelje.

- Tri jemenske bespilotne letelice stigle su na okupirane palestinske teritorije u trenutku kada je Iran izvršio masivan napad raketama i dronovima na izraelske položaje, kao odgovor na napad režima na iransku ambasadu u Siriji - izvestila je IRNA navodno citirajući izveštaj engleske pomorske bezbednosne kompanije Ambri.

Huti, Jemen
foto: EPA/YAHYA ARHAB

Jemenska vojska je izvela sličnu operaciju i ranije, u znak solidarnosti sa Palestincima u Pojasu Gaze i oni su više puta napali izraelske brodove i brodove izraelskih saveznika u Crvenom moru, objašnjava IRNA, misleći zapravo na snage pobunjenika Huti koji kontrolišu veći deo Jemena.

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

02:20

IZRAEL MORA DA UBRZA OPERACIJU INAČE SE UKLJUČUJE SPONZOR?! Huti odlično opremljeni, jasno je KO stoji iza njihovog napada!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track