BOSANAC PRELAZIO 800 KM SVAKI PUT KAD JE IŠAO U PLJAČKU: Njih dvojica provalili u više od 50 kuća u Austriji UHVAĆENI U ZASEDI
Foto: Youtube/Polish Emergency Videos/Shutterstock

BOSANAC PRELAZIO 800 KM SVAKI PUT KAD JE IŠAO U PLJAČKU: Njih dvojica provalili u više od 50 kuća u Austriji UHVAĆENI U ZASEDI

Planeta -

Trojica Bosanaca uhapšena su u Austriji pod sumnjom da su izvršila više pljački u toj zemlji.

Austrijska policija je u avgustu prošle godine primetila povećan broj provala u kuće u gradu Feklabruku, ali u Salcburgu, zbog čega su bile pojačane kontrole.

"Dešavalo se da imamo i po šest provala za noć", naveli su iz lokalne policije.

Policija je primetila da se pljačke najčešće dešavaju petkom i subotom, a tokom decembra je procenjeno da postoji veza između 30 provala u stambene objekte.

Uskoro je kao glavni osumnjičeni identifikovan jedan državljanin BiH (44). Policija je došla i do zaključka da je on svaki put, kad je iz BiH dolazio u Austriju da pljačka kuće, prelazio 800 kilometara!

Sve je potvrđeno u noći između 2. i 3. februara kada su se desile nove provale, a prethodno je osumnjičeni došao u Austriju u društvu još jednog državljanina BiH (56).

Policija je u mestu Mondze, nedaleko od Feklabruka, posle 14 sati čekanja u zasedi, 4. februara uhapsila njih dvojicu, kao i još jednog njihovog zemljaka. Takoreći uhvatila ih je na delu dok su automobil pakovali torbe pune ukradene robe.

Potom je izvršen pretres stana u Austriji koji su osumnjičeni koristili. Policija je pronašla razne alate korišćene u provalama, kao i garderobu, ali i telefone sa hrvatskim pripejd karticama...

Dvojica Bosanaca (44 i 56) su priznala da su izvršila između 50 i 60 provala na tom području, dok je treći uhapšeni izjavio da je sa njima počeo da sarađuje od septembra 2023. i to samo kao vozač.

Kurir.rs/Heute

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track