RUSIJA BOMBARDOVALA RUSIJU? Greškom bacili bombu na sopstvenu oblast, razorna raketa pala oko 100 kilometara od UKRAJINE
Foto: screenshot

rat

RUSIJA BOMBARDOVALA RUSIJU? Greškom bacili bombu na sopstvenu oblast, razorna raketa pala oko 100 kilometara od UKRAJINE

Planeta -

Ranije ovog meseca, rusko vazduhoplovstvo je bacilo ogromnu količinu bombi na sopstvenu teritoriju, prema više nezavisnih izvora, piše Politiko.

Vojska ruskog predsednika Vladimira Putina redovno bombarduje Ukrajinu iz njenih pograničnih oblasti kao što je Belgorod, što povremeno dovodi do incidenata prijateljske vatre, prenosi Jutarnji list.

Rusko vazduhoplovstvo je prošle nedelje „bacilo“ raketu Ks-59 na oblast Belgoroda, 92 kilometra od ukrajinske granice, izvestio je u ponedeljak uveče ruski nezavisni medij Astra na svom Telegram kanalu i citirajući izvore.

„Vojska je sve to morala da uništi na licu mesta. Nije bilo žrtava', piše Astra.

Sve u svemu, samo u martu i aprilu je iz ruskih aviona bačena 21 bomba na tlo Rusije ili okupirane teritorije.

Ne zna se zašto se to i dalje dešava

„Još uvek nema definitivnih odgovora zašto se to i dalje dešava“, napisali su novinari Astre.

Ruski bombarder je 2. aprila bacio eksploziv u blizini železničke stanice u Rubižnu, gradu u okupiranom delu Luganske oblasti.

„Broj žrtava nije prijavljen, preživeli su evakuisani i drže se zajedno“, rekao je u saopštenju Artem Lisohor , načelnik ukrajinske vojne administracije u regionu Lugansk .

Ruska bomba je 20. aprila prošle godine pala na centar Belgoroda i ostavila ogroman krater. Ministarstvo odbrane Rusije je u saopštenju navelo da je „tokom leta aviona Su-34 Vazdušno-kosmičkih snaga iznad grada Belgoroda došlo do neobičnog pada avio municije“.

(Kurir.rs/ Jutarnji list/ Preneo: T.A./ Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track