"GRADIMO NAJJAČU I NAJVEĆU VOJNU SILU" Moćna sestra severnokorejskog vođe upozorila Amerikance - ŠTITIMO SUVERENITET I MIR
Foto: AP/Korean Central News Agency

"GRADIMO NAJJAČU I NAJVEĆU VOJNU SILU" Moćna sestra severnokorejskog vođe upozorila Amerikance - ŠTITIMO SUVERENITET I MIR

Planeta -

Kim Jo Džong, moćna sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, rekla je da će zemlja nastaviti da gradi najjače vojne snage kako bi zaštitila svoj suverenitet i regionalni mir, izvestila je u sredu severnokorejska novinska agencija KCNA.

Kim je rekla da serija vojnih vežbi američke vojske u regionu ove godine, počevši od vežbi sa "južnokorejskim marionetskim vojnim gangsterima", opasno remeti regionalno bezbednosno okruženje.

- Nastavićemo da gradimo najveću i najmoćniju vojnu silu da zaštitimo naš suverenitet, bezbednost i regionalni mir - rekla je KCNA, a prenosi KCNA.

Vojske SAD i Južne Koreje izvele su poslednjih meseci niz vežbi većeg obima i intenziteta, a lideri dve zemlje su se obavezali da će poboljšati borbenu gotovost protiv vojnih pretnji Severne Koreje.

Oko 100 vojnih aviona izvelo je ovog meseca dvonedeljne vežbe iz vazduha, saopštila je južnokorejska vojska.

Severna Koreja kaže da su američke vojne vežbe pripreme za nuklearni rat protiv nje. Vašington i Seul kažu da su vežbe odbrambene prirode i da se redovno izvode kako bi se održala spremnost.

(Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

02:03

PRVI IZBORI U ISTORIJI SEVERNE KOREJE! Kim Džong Un izašao na glasanje, okupljeni APLAUDIRALI I KLANJALI SE predsedniku države

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja