IZDAT NALOG ZA HAPŠENJE GARIJA KASPAROVA: Optužen za stvaranje TERORISTIČKOG UDRUŽENJA na osnovu materijala TAJNE SLUŽBE!
Foto: Fonet

IZDAT NALOG ZA HAPŠENJE GARIJA KASPAROVA: Optužen za stvaranje TERORISTIČKOG UDRUŽENJA na osnovu materijala TAJNE SLUŽBE!

Planeta -

Nadležni sud u Rusiji izdao je nalog za hapšenje četvoro ljudi, uključujući nekadašnjeg šahovskog šampiona Garija Kasparova i političara Genadija Gudkova, koji su prepoznati kao "strani agenti".

Oni su prethodno bili uvršteni na listu terorista i ekstremista, pod optužbom za stvaranje terorističkog udruženja, saopštila je pres služba suda.

- Sud je izdao preventivnu meru za Garija Kimoviča Kasparova, Genadija Vladimiroviča Gudkova, Evgeniju Sergejevnu Čirikovu, Ivana Ivanoviča Tjutrina, optuženih za stvaranje terorističkog udruženja, njegovo rukovodstvo, finansiranje terorističkih aktivnosti - navodi se između ostalog u saopštenju.

Kako je precizirano, krivični postupak je pokrenut na osnovu materijala ruske Uprave FSB za Republiku Komi.

- Period pritvora optuženih računa se od trenutka njihovog pritvaranja, a ako su pritvoreni na teritoriji strane države - od trenutka prebacivanja u institucije za provođenje zakona Ruske Federacije - pojašnjava pres služba Gradskog suda u Siktivkaru.

Kurir.rs/Ria.ru/Dimitrije Petrović

Bonus video:

11:53

TERORISTIČKI AKT U MOSKVI ĆE IMATI OZBILJNE POSLEDICE! Janjić: Moguće je da su napad izveli Čečeni, Rusija u teškoj situaciji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track