SEDAM DANA OD ARIJANOVOG NESTANKA: U potragu za autističnim dečakom uključeni dronovi, policija na konjima i više od 1.000 LJUDI
Foto: Printscreen

formiran ljudski lanac od 1,5 kilometara

SEDAM DANA OD ARIJANOVOG NESTANKA: U potragu za autističnim dečakom uključeni dronovi, policija na konjima i više od 1.000 LJUDI

Planeta -

Autistični dečak Arijan nestao je pre sedam dana, tačnije prošlog ponedeljka, iz porodičnog doma u Nemačkoj. Poslednji put je viđen te večeri u kući. Sumnja se da je napustio kuću oko 19.30 sati i nestao bez traga.

Juče je oko 800 hitnih službi formiralo ljudski lanac dug 1,5 kilometara kako bi pronašli Arijana (6), koji se izgubio. Nestao je u Bremervorde-Elm u Donjoj Saksoniji, piše Feniks Magazin.

Nemačka novinska agencija dpa ​​prenosi da od nedelje ujutro pretražuju područje severno od kuće nestalog dečaka. Tu su proteklih dana pronađeni brojni tragovi.

U potrazi se koriste i dronovi, a u nedelju će u potrazi pomoći i konjički tim.

Ukupno će na dužnosti biti oko 1.200 ljudi, potvrdio je portparol policije za TAG24. I očigledno će se tražiti na okolnim poljima i livadama farmera, kao što pokazuje trenutna poruka o opasnosti iz aplikacije KATVARN.

Zbog aktuelne potrage, hitno se mole poljoprivrednici da se uzdrže od košenja njiva u radijusu od 15 kilometara od mesta Elmo“, zatražile su službe za vanredne situacije. Naime, nije isključeno da je nestali dečak tamo potražio utočište.

Okreće se "svaki kamen"

Tragači okreću svaki kamen i prate svaki trag koji bi mogao da pomogne u pronalaženju autističnog dečaka.

Timovi su u subotu pretraživali i reku Oste sa nekoliko sonara. Dodatne hitne službe pročešljavaju područje između grada Elm i opštine Oldendorf.

Tokom potrage za dečakom, preko razglasa su, između ostalog, puštane poruke njegove majke, rečeno je u subotu.

Baloni sa helijumom i slatkiši okačeni su sa drveća kako bi privukli šestogodišnjaka. Ali za sada bezuspešno, piše Feniks Magazin.

(Kurir.rs/ Jutarnji hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

01:10

JOVANU IZ NIŠA GUBI SE SVAKI TRAG: Maturant nestao u najprometnijem delu grada, svi se digli da pomognu majci (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track