"PORODICA SE UNIŠTAVA U KORIST INDIVIDUALIZMA" Intervju Karlsona i Dugina obara rekorde! "Putin brani tradicionalne vrednosti!"
Foto: Printscreen

oštra kritika liberalizma

"PORODICA SE UNIŠTAVA U KORIST INDIVIDUALIZMA" Intervju Karlsona i Dugina obara rekorde! "Putin brani tradicionalne vrednosti!"

Planeta -

Američki novinar Taker Karlson objavio intervju sa istaknutim ruskim filozofom i političkim komentatorom Aleksandrom Duginom, kojeg je zapadni svet nazao "Putinovom mozgom", zbog navodnog uticaja koji ima na predsednika Vladimira Putina.

Tokom intervjua dugog 20 minuta, Dugin je tvrdio da liberalna ideologija, koja je postala de fakto neosporna na Zapadu od raspada Sovjetskog Saveza, dovodi do propasti koncepta porodice.

Dugin je u svom obraćanju oštro komentarisao liberalnu ideologiju, a takođe se osvrnuo i na koncept transhumanizma i veštačke inteligencije.

"Porodica se uništava u korist individualizma" rekao je on, dodajući da će prirodni napredak liberalizma dovesti do "napuštenog ljudskog identiteta".

"Sledeća faza: novi liberalizam. Sada se ne radi o vladavini većine, već o vladavini manjina. Ne radi se o individualnoj slobodi, već o budnosti" rekao je Dugin i dodao:

"To nije demokratija. To je totalitarizam."

Dugin je ovaj koncept objasnio kao posledicu pomodarstva.

"Nije vaše pravo da budete progresivni, već je vaša dužnost da pratite novu liberalnu agendu. Vi ste slobodni da budete levičari, i to je, prema modernom dobu, dužnost."

Karlson je Dugina predstavio kao "pisca koji piše o velikim idejama", tvrdeći da je njegove knjige "zabranila Bajdenova administracija" u SAD.

"Ne možete ih kupiti na Amazonu" rekao je Dugin.

Na kraju, Dugin je zaključio da je Putin lider koji brani tradicionalne vrednosti.

(Kurir.rs)

Bonus video:

06:10

TAKER NAKON INTERVJUA SA PUTINOM IZNEO 4 ŠOK TVRDNJE: Spomenuo Krim, ulazak ruskih tenkova u Beč i promenu režima u Moskvi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track