NEMAČKI AMBASADOR BEŽAO OD BESNIH PALESTINACA: Šokantan snimak, studenti prekinuli sastanak, diplomate trčale do vozila (VIDEO)
Foto: Printscreen

neverica

NEMAČKI AMBASADOR BEŽAO OD BESNIH PALESTINACA: Šokantan snimak, studenti prekinuli sastanak, diplomate trčale do vozila (VIDEO)

Planeta -

Nemački ambasador u Palestini Oliver Ovča morao je da beži kad ga je grupa studenta pojurila tokom posete Univerzitetu Bircajt na Zapadnoj obali!

Lokalni mediji navode da su studenti pojurili nemačkog diplomatu zbog podrške njegove zemlje Izraelu u ratu protiv Hamasa. Jerusalem Post navodi da je Ovča ​bio među evropskim izaslanicima koji su prisustvovali sastanku u Nacionalnom muzeju Palestine u kampusu Univerziteta Bircajt severno od Ramale.

- Napolje - vikali su studenti diplomatama.

Na jednom snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se Ovča ​​kako užurbano hoda do svog vozila dok ga demonstranti prate dok se na drugom vidi kako udaraju automobil i lome retrovizor.

Nekoliko vozila diplomata je oštećeno.

Jedan diplomata rekao je Rojtersu da se ispred zgrade gde se održavao sastanak pojavila gomila studenata koja je zahtevala da izaslanici odu i da su pokušaji da razgovaraju sa demonstrantima bili neuspešni. Dodao je i da niko nije bio povređen niti ozbiljno ugrožen.

Ovča ​​je na društvenim mrežama umanjio značaj incidenta.

- Žalimo što su demonstranti neopravdano prekinuli današnji sastanak šefova misija EU u Nacionalnom muzeju u Bircajtu. Ostajemo posvećeni konstruktivnom radu sa našim palestinskim partnerima - napisao je Ovča.

Nemačka se inače smatra jednim od najčvršćih saveznika Izraela u Evropi.

Premijer Olaf Šolc bio je prvi od brojnih zapadnih lidera koji su izvršili solidarne posete nakon napada Hamasa 7. oktobra, a Berlin je intervenisao u ime Izraela na Međunarodnom sudu pravde kako bi odbacio navode Južne Afrike o navodnom genocidu u Pojasu Gaze.

Nemačka je međutim do sada dala više od milijardu evra pomoći Palestinskoj samoupravi i zalaže se za prava Palestinaca i mirovni sporazum koji podrazumeva dve države.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track