MEDVEDEV OPET ŽESTOK: Rusija će nastaviti da čisti teritorije od nacista
Foto: Profimedia / Yekaterina Shtukina /TASS

MEDVEDEV OPET ŽESTOK: Rusija će nastaviti da čisti teritorije od nacista

Planeta -

Ruske oružane snage će nastaviti da čiste teritorije od nacista i vraćaju zemlje predaka Rusiji, bez obzira na tuđe "mirovne inicijative", naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući "mirovnu" konferenciju u Švajcarskoj koja će se održati 15. i 16. juna.

"Korist od švajcarske 'mirovne' konferencije je trostruka. Prvo, to će biti još jedan dokaz kraha takozvanog mirovnog plana idiota Zelenskog. U isto vreme, bilo bi poželjno da je on poseti lično i još jednom potpiše svoju intelektualnu bezvrednost", napisao je Medvedev na Telegramu.

Kao drugo, kako dodaje, ta konferencija će biti vidljiv dokaz potpune nemoći sadašnjih zapadnih elita da okončaju vojni sukob koji je nastao po direktnom naređenju grupe senilnih lekara iz Vašingtona.

"Treće, omogućiće našim Oružanim snagama da nastave da čiste malorusku teritoriju od neonacista bez mešanja i obzira na bilo čije 'mirovne inicijative' i da se konačno slomi politički režim u Ukrajini i što pre povrate teritorije naših predaka u sastav Rusije. Hvala ti, zemljo sira i satova!",zaključio je Medvedev.

Švajcarska, inače, planira da na svojoj teritoriji organizuje samit 15. i 16. juna.

"RIA Novosti" su, pozivajući se na svoje izvore, javile i da će Švajcarska preuzeti na sebe sve troškove vezane za organizaciju događaja na kojem će prisustvovati oko 120 svetskih lidera.

Prema dostupnim informacijama, na konferenciju je pozvano više od 160 delegacija, uključujući i one iz zemalja G7, G20 i BRIKS-a.

Kuri.rs/RT/Preneo: P. P.

Bonus video:

08:23

OTVORENA JE PANDORINA KUTIJA KADA JE RUSIJA IZBAČENA IZ SAVETA EVROPE! Marinković tvrdi: Sada se krše sva pravila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track