NATO OHLADIO UKRAJINU: Alijansa nema nameru da bude direktno uključena u sukob
Foto: Youtube/DW News/The Sun

NATO OHLADIO UKRAJINU: Alijansa nema nameru da bude direktno uključena u sukob

Planeta -

NATO nema nameru da bude direktno uključen u sukob u Ukrajini i neće slati trupe, izjavio je šef NATO-a Jens Stoltenberg.

- NATO nema nameru da direktno učestvuje u sukobu - rekao je generalni sekretar NATO-a u intervjuu italijanskom listu Republika.

Prema njegovim rečima, alijansa se suočava sa dva glavna zadatka: da podrži Kijev i da spreči širenje sukoba van Ukrajine.

- Predsednik Putin nije verovao da ćemo pružiti toliku pomoć Zelenskom, ali smo istovremeno jasno stavili do znanja da nećemo slati trupe. Ukrajina ih nije tražila od nas, traže od nas podršku, municiju i ofanzivnu artiljeriju - rekao je Stoltenberg.

Stoltenberg je istakao da ne vidi „neposredan rizik od bilo kakvog vojnog napada na bilo kog saveznika u NATO-u“ od strane Rusije. Istovremeno, on je nazvao „nepromišljenom rusku nuklearnu retoriku“, prema njegovim rečima, NATO ne vidi nikakve promene u stavu Moskve sa ove tačke gledišta.

Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: P. P.

Bonus video:

03:36

RUSKI ZAHTEV ODBIJEN JER ZAPAD ŽELI DA SE NATO AGRESIJA ZABORAVI! Analitičari: Bombardovanje SRJ 1999 je istorijska prekretnica!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track