PUTIN IDE U KINU: Poseta ruskog predsednika zakazana za 16. i 17. maj, planira se i potpisivanje zajedničke izjave šefova država
Foto: EPA-EFE/SERGEI KARPUHIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

prvo inostrano putovanje nakon stupanja na dužnost

PUTIN IDE U KINU: Poseta ruskog predsednika zakazana za 16. i 17. maj, planira se i potpisivanje zajedničke izjave šefova država

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin posetiće Kinu na poziv kineskog predsednika Si Đinpinga 16-17. maja, saopštila je pres-služba Kremlja.

„Na poziv kineskog predsednika Si Đinpinga, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin boraviće u državnoj poseti Narodnoj Republici Kini od 16. do 17. maja 2024. godine kao svoje prvo inostrano putovanje nakon stupanja na dužnost“, navodi se u saopštenju.

Vladimir Putin i Si Đinping, Vladimir Putin, Si Đinping
foto: EPA

Nakon pregovora ruskog predsednika Vladimira Putina i predsednika Kine Si Đinpinga, planirano je potpisivanje zajedničke izjave šefova država i niza bilateralnih dokumenata, prenosi pres-služba Kremlja.

„Kao rezultat pregovora, planirano je potpisivanje zajedničke izjave šefova država i niza bilateralnih dokumenata“, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/ RIA Novosti/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

06:55

PUTIN ZAGRMEO NA PRVOM OBRAĆANJU NAKON POBEDE: Ko god je hteo da nas uplaši MORA DA RAZUME JEDNO! Imamo grandiozne projekte!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track