I DALJE JE KRITIČNO, JOŠ JE U OPERACIONOJ SALI Ministarka zdravlja o stanju Roberta Fica
Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

I DALJE JE KRITIČNO, JOŠ JE U OPERACIONOJ SALI Ministarka zdravlja o stanju Roberta Fica

Planeta -

Premijer Robert Fico je u rukama vrhunskog osoblja koje brine o njegovom zdravlju, saopštila je večeras ministarka zdravlja Zuzana Dolinkova na brifingu za novinare. Ona je istovremeno zahvalila svima koji su do sada učestvovali u spasavanju premijera.

- Premijerovo zdravstveno stanje je i dalje kritično, on je i dalje u operacionoj sali i verujem da će sve proći kako treba. Držim palčeve i želim puno snage ne samo njemu, već i medicinskom osoblju. koji se u ovim trenucima zaista bore za život“, rekla je ona. Ona je dodala da je od prvog trenutka nesreće bila u kontaktu sa spasilačkim službama.

Zuzana Dolinkova
foto: Profimedia

Ministarka je ponovila da osuđuje napad na premijera.

- Dozvolite mi da osudim ovaj gnusni čin, koji je rezultat i manifestacija apsolutne ljudske zlobe i mržnje, a pre svega ga osuđujem kao apsolutni napad na demokratiju Slovačke Republike - rekla je ona.

Premijer Slovačke Robert Fico ranjen je danas u pokušaju atentata u gradu Handlovi, pored Bratislave. Fico je u teškom stanju prevezen u bolnicu i lekari se bore za njegov život. Napadač je uhapšen, a pojedini mediji navode da je reč o poznatom piscu (71) iz Slovačke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track