UKRAJINA NA TEŠKIM MUKAMA: Rusi digli u vazduh ključno KOMANDNO MESTO kod Harkova! IZVIĐAČI OTKRILI POLOŽAJ 302. BRIGADE (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

šok

UKRAJINA NA TEŠKIM MUKAMA: Rusi digli u vazduh ključno KOMANDNO MESTO kod Harkova! IZVIĐAČI OTKRILI POLOŽAJ 302. BRIGADE (VIDEO)

Planeta -

Rusija je raznela komandno mesto brigade ukrajinske vojske skriveno u šumi kod sela Stara Vodolaga u Harkovskoj oblasti!

Ministarstvo odbrane Rusije navodi da je komandno mesto 302. ukrajinske protivvazdušne brigade pogođeno "iskanderom" nakon izviđanja bespilotnim letelicama.

- Napad je izvršen na prethodno izviđanu lokaciju komandnog mesta 302. protivvazdušne raketne brigade Oružanih snaga Ukrajine koje je potpuno uništeno - navodi se u saopštenju ministarstva.

Pojedini vojni blogeri nezvanično navode da je u napadu nastradalo oko 35 oficira u štabu i još 20 vojnika koji su čuvali objekat kod Harkova.

Navodno je eksplodiralo i skladište munice.

Ukrajina je gubitkom komandnog mesta 302. brigade navodno ostala bez centralizovanog sistema upravljanja snagama PVO u celom regionu.

Ukrajina je tokom prethodne noći, podsetimo, napala mete u nekoliko ruskih oblasti sa više od 100 bespilotnih letelica! Ministarstvo obrane Rusije saopštilo je da su PVO snage i jedinice Crnomorske flote uništile 102 ukrajinska drona i šest bespilotnih čamaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track