"ČULI SU SE VRISCI PRE PADA" Posada helikoptera iranskog predsednika zvala upomoć pre nesreće POJAVIO SE I SNIMAK IZ LETELICE
Foto: Printscreen Twitter

novi detalji

"ČULI SU SE VRISCI PRE PADA" Posada helikoptera iranskog predsednika zvala upomoć pre nesreće POJAVIO SE I SNIMAK IZ LETELICE

Planeta -

Loše vremenske prilike prema navodima lokalnih medija sprečavaju spasilačke ekipe da stignu do mesta gde se navodno srušio helikopter sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem!

Posada helikoptera koji je učestvovao u incidentu navodno je pre pada uspela da uputi poziv za pomoć. Lokalni mediji nezvanično prenose da su se tokom poziva čuli vrisci i da je prekinut posle samo nekoliko sekundi.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan je takođe bio u helikopteru.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak na kome se vidi kako Raisi u društvu iranskog ministra spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijana leti helikopterom koji se navodno srušio.

Raisi je prethodno sa azerbejdžanskim predsednikom Ilhamom Alijevim učestvovao u ceremoniji puštanja u rad hidroelektrane Khudaferin i otvaranju hidroelektrane Giz Galasi izgrađene na reci Araz.

Iranska delegacija je inače putovala sa tri helikoptera. Druge dve letelice sa ministrima su bezbedno stigle na svoje odredište.

Grad Varzakan gde se dogodio incident nalazi se 106 kilometara od Tabriza i 600 kilometara od Teherana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track