POJAVILA SE SLIKA SVIH PUTNIKA PALOG HELIKOPTERA: Prvo zvanično oglašavanje Irana: Spasilačke ekipe ulažu napore da ga pronađu
Foto: Iranian Presidency Office / Sipa Press / Profimedia

POJAVILA SE SLIKA SVIH PUTNIKA PALOG HELIKOPTERA: Prvo zvanično oglašavanje Irana: Spasilačke ekipe ulažu napore da ga pronađu

Planeta -

Ministarstvo spoljnih poslova Irana se oglasilo i to je prvo zvanično oglašavanje Islamske Republike Iran posle pada helikoptera sa predsednikom Ebrahimom Raisijem.

"U nedelju popodne, nažalost, helikopter sa predsednikom, ministrom spoljnih poslova i još nekoliko osoba iz pratnje srušio se u regionu Varzgan u pokrajini Istočni Azerbejdžan", navodi se u saopštenju u kome se dodaje:

"Uprkos nepovoljnim vremenskim i klimatskim uslovima, spasilačke ekipe ulažu napore kako bi pronašli i stigli na mesto katastrofe".

Trenutno šest iranskih i jedan turski dron nadleću područje od oko 20 kilometara.

"Islamska Republika Iran iskreno zahvaljuje i ceni solidarnost velikog broja vlada i država i međunarodnih organizacija sa vladom i narodom Irana, kao i ponude pomoći i pomoći za ovu operaciju potrage i spasavanja", zaključuje se u saopštenju.

Ebrahim Raisi, Iran
foto: Telegram

U helikopteru je, pored predsednika Ebrahima Raisija, bio i ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan i još nekoliko osoba. Na društvenim mrežama se pojavila slika putnika (Raisi u sredini, Abdolahijan prvi sleva).

Bonus video:

06:04

PANIKA! PILOTI ZASPALI ZA KOMANDAMA, AVION SA 150 PUTNIKA LUTAO PO NEBU! Ignjatović: Radili su do granica izdržljivosti kao roblje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja