MUŽ DAO OTMIČARIMA OGROMNU SUMU NOVCA KAKO BI MU VRATILI ŽENU: Nje I DALJE NEMA, a slučaj je dobio ŠOKANTAN OBRT
Foto: Shutterstock

MUŽ DAO OTMIČARIMA OGROMNU SUMU NOVCA KAKO BI MU VRATILI ŽENU: Nje I DALJE NEMA, a slučaj je dobio ŠOKANTAN OBRT

Planeta -

Brazilska policija istražuje da li je Anik Herdi (54), supruga milionera Bendžamina Herdija (78), inače naslednika ogromnog imanja, planirala sopstvenu otmicu sa svojim navodnim ljubavnikom.

Spomenuta žena zadnji put viđena je 29. februara u trgovačkom centru u Petropolisu blizu Rio de Žaneira. Nakon toga, 13. marta, navodno je poslala poruku deci - a ima ih dvoje - u kojoj je napisala da napušta zemlju kako bi započela novi život sa svojim ljubavnikom.

Snimke nadzornih kamera pokazale su da je Anik, po zanimanju advokat, u trgovačkom centru bila s Lurivalom Fadigom, koga su vlasti identifikovale kao njenog otmičara i novog partnera. Istraga je otkrila da je žena koristila mobilni sa SIM karticom koji su bili na ime Lurivala Fadiga kako bi ga nazvala i dogovorila sastanak s njim van trgovačkog centra.

A ljubavnik je ipak koristio SIM karticu koja je bila navedena pod imenom Bendžamina Herdija kako bi uputio telefonski poziv i prijavio da je Anik oteta. Ljubavnik je navodno izvadio svoju SIM karticu iz mobilnog, koji je na dan otmice bio isključen između 9.19 i 15.36 sati, i držao SIM karticu Bendžamina Herdija aktivnom. To je omogućilo agentima da prate kretanje njegovog automobila.

Brazilska policija sad opravdano sumnja da je 54-godišnjakinja bila svesna toga da će Fadiga lažirati sopstvenu otmicu na parkiringu. Njihova hipoteza je da je Anik Herdi htela da "izmuze" novac od supruga, koji je nasledio ogromno bogatstvo nakon očeve smrti 1989. godine.

Bračni par Herdi Fadiga je upoznao pre tri godine, kad im se on predstavio kao policajac i ponudio svoje usluge. Na kraju su ga i angažovali za postavljanje bezbednosnog sistema u svojoj rezidenciji u Teresopolisu.

Istražiteljima su svedoci potvrdili da su Anik i Lurival bili ljubavnici.

Nakon otmice, milioner Bendžamin Herdik napravio je 40 bankovnih transfera u vrednosti od 658.800 dolara, ali i oko 132.100 u vrednosti bitkoina na Fadigin račun, za kojeg je slepo verovao da će koordinirati suprugino oslobađanje.

"Sav novac od otkupnine bio je usmeren Lurivalu, koji je u potpunosti izmanipulisao Bendžamina. Naznačio mu je bankovne račune na koje treba da izvrši transfere za plaćanje otkupnine, a ovaj mu je obećao da će pronaći otmičare i platiti im otkupninu" saopštilo je javno ministarstvo Rio de Žaneira.

Ljubavnik Fadiga 11. marta trebalo je da ostavi novac u kanti za smeće u četvrti na zapadnoj strani Rio de Žaneira. Ali, umesto toga, iskoristio je taj novac za kupovinu 97.000 dolara vrednog kamioneta i motocikla za 5600 dolara. Oba vozila registrovao je na ime svoje kćeri, kojoj je takođe kupio i poštom poslao čak 950 mobilnih telefona.

Fadiga i njegovo dvoje dece, Enrika i Marija, su u međuvremenu uhapšeni zbog otmice i iznude.

(Kurir.rs/Jutarnji/Foto: Ilustracija/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja