ŠOKANTNO PRIZNANJE TERORISTE HAMASA: Prvo ju je silovao moj otac, onda ja, pa rođak! Posle ju je tata ubio! (VIDEO)
Foto: Screenshot Daily Mail Video

ŠOKANTNO PRIZNANJE TERORISTE HAMASA: Prvo ju je silovao moj otac, onda ja, pa rođak! Posle ju je tata ubio! (VIDEO)

Planeta -

Džamal Husein Ahmad Radi (47) i njegov sin Abdalah (18) uhvaćeni su od strane izraelskih snaga u Gazi i ispitivani o zverstvima koja su počinili u kibucu blizu granice.

Na video snimku njihovog priznanja, Abdalah jezivo opisuje kako su ubijali nevine civile u njihovim domovima, kidnapovali druge i brutalno silovali žene koje su pronašli, a zatim ih ubijali nakon što su završili svoje zločine.

Detalji strašnog seksualnog nasilja isplivali su na videlo u nedeljama nakon invazije koja je ostavila više od 1.200 mrtvih i izazvala žestoku odmazdu izraelskih snaga u Gazi.

Na snimku se vide muškarci - obučeni u sive trenerke i sa lisicama - kako sede ispred izraelske zastave dok ih ispituje član bezbednosne službe Šin Bet na tajnoj lokaciji

Otac sedmoro dece, Radi, član Hamasa, koji je uhapšen u martu u Gazi, opisuje kako su on, njegov sin i drugi teroristi provalili u kibuc Nir Oz.

Bez vidljivih znakova kajanja rekao je: "U svakoj kući u kojoj smo nekoga našli, ili smo ga ubili ili oteli."

Pritisnut dalje, dodao je: "U prvoj kući sam našao ženu i njenog muža, i pucali smo na njih i ubili ih... bili su u kasnim četrdesetim godinama".

Zatim je priznao kako je silovao jednu ženu i rekao: "Vikala je, plakala je, uradio sam što sam uradio, silovao sam je."

"Pretio sam joj pištoljem da skine odeću, sećam se da je nosila kratke farmerke, to je sve."

"Ne znam šta joj se desilo, bio sam tamo petnaest minuta i onda sam otišao."

Hamas, Džamal Husein Ahmad Radi
foto: Screenshot Daily Mail Video

Ali prema rečima njegovog sina Abdalaha, njegov otac je ubio ženu, kako je rekao istražiteljima.

"Moj otac ju je silovao, zatim sam ja, a onda naš rođak, i onda smo otišli, ali moj otac je ubio ženu nakon što smo je silovali."

"Pre ove žene, silovali smo još jednu devojku takođe, ubio sam dvoje ljudi, silovao dvoje ljudi, i provalio u pet kuća".

Jeziva priznanja dolaze dva meseca nakon što je Pramila Paten, specijalna predstavnica Generalnog sekretara UN za seksualno nasilje u sukobima, objavila izveštaj o seksualnom nasilju tokom napada 7. oktobra.

Ona je ispitala nekoliko žrtava i rekla: "Ono što sam videla u Izraelu bili su prizori neizrecivog nasilja počinjenog sa šokantnom brutalnošću."

Tokom jednomesečne posete ranije ove godine razgovarala je sa 34 preživelih i posetila četiri kibuca kao i mrtvačnice gde su tela žrtava bila smeštena.

"To je bio katalog najekstremnijih i najnehumanijih oblika ubistava, mučenja i drugih strahota", rekla je ona.

Hamas, Džamal Husein Ahmad Radi
foto: Screenshot Daily Mail Video

Žene koje su prisustvovale Nova muzičkom festivalu takođe su bile mete seksualnog nasilja vezanog za sukobe tokom napada 7. oktobra.

Video priznanja dolaze nakon užasavajućeg snimka pet preplašenih žena koje su uhvatili fanatici Hamasa, a koji su im pretili oružjem, objavljenog u sredu.

Komentarišući video sa priznanjima, portparol izraelskih odbrambenih snaga rekao je za Daily Mail: "U proteklim mesecima, videli smo bezbrojne dokaze o brutalnom nasilju koje je Hamas koristio 7. oktobra, uključujući užasavajuće akte rodno zasnovanog i seksualnog nasilja."

"Ova priznanja dodatno dokazuju da je svaki pokušaj negiranja strahota od 7. oktobra i diskreditacije svedočanstava svedoka, preživelih i oslobođenih talaca deo kampanje za delegitimizaciju Izraela i promociju opravdanja terorizma."

Portparol je dodao da su otac i sin u pritvoru i čekaju suđenje.

Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track