UMRO SVETSKI REKORDER PO BROJU HAPŠENJA! U zatvor ga vodili više od 1.300 puta: "Bio je karakter, imao je divan smisao za humor“
Foto: Printscreen/Youtube

UMRO SVETSKI REKORDER PO BROJU HAPŠENJA! U zatvor ga vodili više od 1.300 puta: "Bio je karakter, imao je divan smisao za humor“

Planeta -

Muškarac iz Kentakija koji je bio poznat po tome što je tokom svog života uhapšen više od 1.300 puta, umro je prošlog vikenda u 74. godini.

Henri Erl, koji je postao globalno poznat kao "najhapšeniji čovek na svetu”, sahranjen je na groblju Oventon u četvrtak popodne, u prisustvu radnika doma u kojem je preminuo, Erl nije imao porodicu sa kojom bi se moglo kontaktirati da prisustvuje ceremoniji, izvestio je VLEKS.

"Bio je karakter, imao je divan smisao za humor“, rekla je Džini Remzi, osnivačica Katoličkog akcionog centra u Leksingtonu, koja ga je poznavala decenijama. Omiljena skitnica je uhapšena otprilike 1.300 puta - uglavnom zbog alkoholisanja na javnom mestu, sudeći prema dokumentaciji koja se vodi od 1992. godine u digitalnoj formi.

Henri Erl
foto: Printscreen/Youtube

Erl je za Herald-Leader rekao da je počeo da pije nakon što mu je maćeha umrla kada je imao 18 godina. Nije imao pravi posao otkako je 1969. bio zaposlen u motelu kao vozač autobusa. Taj posao je izgubio jer je došao pijan da radi.

Njegovo prvo hapšenje dogodilo se u julu 1970. zbog nošenja skrivenog oružja kada je imao 20 godina. Od tada je u zatvoru proveo više od 6.000 dana.

Henri Erl
foto: Printscreen/Youtube

Nije mogao da gostuje na televiziji jer je bio u zatvoru

Njegova neverovatna sklonost kršenju zakona dovela ga je do emisije „Jimmi Kimmel Live” 2004. godine, kojoj nije mogao lično da prisustvuje jer je u to vreme bio zatvoren.

Earlovo 1.000. hapšenje usledilo je 2008. kada je pronađen onesvešćen od alkohola na tremu u komšiluku. Nakon toga, ušao je u četvoromesečni program rehabilitacije, da bi ponovo bio uhapšen posle četiri meseca trezvenosti.

Njegovo poslednje hapšenje bilo je 2017. godine i to zbog alkoholisanja u javnosti.

Remzi je rekao da je Erl bio harizmatična i često teška osoba tokom boravka u stambenom programu Katoličkog akcionog centra, ali je u srcu bio slobodan duh. Nekadašnji beskućnik bio je dobro poznat u zajednici Lekingtona, gde bi se motao po barovima na Univerzitetu Kentaki i dobijao piće od studenata.

"Nisi mogao da upoznaš Henrija Erla, a da ga ne voliš“, rekao je Remzi. "Henri Erl, on nikada neće biti zaboravljen.", rekao je on na kraju.

Kurir.rs/Blic/NY Post

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track