UHAPŠENI VATROGASAC I ŠUMARSKI RADNIK: Sumnja se da su podmetnuli požar u kome je poginulo najmanje 137 ljudi
Foto: Printscreen/Youtube

UHAPŠENI VATROGASAC I ŠUMARSKI RADNIK: Sumnja se da su podmetnuli požar u kome je poginulo najmanje 137 ljudi

Planeta -

Čileanska policija uhapsila je vatrogasca i jednog šumarskog radnika, zbog sumnje da su podmetnuli požar u kojem je u februaru poginulo najmanje 137 ljudi.

Jedan od uhapšenih je zaposlen u Nacionalnoj šumarskoj korporaciji, koja je odgovorna za gašenje šumskih požara, rekao je direktor policije Eduardo Serna, prenosi BBC.

Podmetnuti požar bio je najsmrtonosniji u toj zemlji i pored toga što je odneo 137 života, opustošio je region Valparaiso, koji je udaljen oko 120 kilometra od Santijaga.

Više od 16.000 ljudi bilo je pogođeno požarom koji je uništio kuće i razorio region u kojem se nalazi popularna destinacija za odmor Vina del Mar.

"Potpuno smo užasnuti onim što se dogodilo, ali to je izolovani incident, jer mi služimo Valparaisu više od 170 godina i takve stvari su nezamislive", rekao je komandant Vatrogasne čete u Valparaisu Visente Mađiolo.

Javni tužilac Osvaldo Osandon je rekao da je istragom utvrđeno da su podmetnuta četiri požara, podjednako udaljena jedan od drugog, i da su u kući jednog od osumnjičenih pronađeni materijali koji su korišćeni za paljenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track